Uşak’ta Ramazan Bayramı öncesinde çarşı ve pazarda hareketlilik yaşanıyor. Fakat tüm ürün ve hizmetlere gelen zamlardan şikayetçi olan vatandaşlar, bayram alışverişi için farklı seçenekleri zorluyorlar. Kentte işlek olan noktalardan İsmetpaşa Caddesi, Kurtuluş Mahallesi Çavuş Çeşme Sokak, 1 Eylül Caddesi, Anaç Sokak, Mende Pazarı,  Nuri Şeker Caddesi ve Ayakkabıcılar Çarşısında yoğunluk hakim durumda. Vatandaşların aldığı ürünlerin başında, bayramlık kıyafet, bayram için tatlı ve atıştırmalıklar, ayakkabı, bayram hediyesi cep telefonu, şekerleme, çerez ve aktariye ürünleri geliyor.

ORJİNAL ÜRÜNLER ÇOK PAHALI VE BU NEDENLE ÇAKMA ÜRÜNLERE İLGİ FAZLA

Kentte son dönemlerde çarşı merkezde yoğunlaşan giysi ve ayakkabıcı esnafında markalı ürünlerin çakmaları olarak tabir edilen benzerleri de satılıyor. Orijinal ürünlerin satıldığı mağazalarda 2 bin ila 3 bin TL arasında değişen ayakkabı fiyatları, çakma ürün satan mağazalarda ise 300 ila 700 TL arasında değişiyor. Çünkü çakma ürünler de kalite kalite fiyatlanıyor. Kıyafetler için de benzer durum söz konusu. Ucuz ürün satan mağazalara bu yıl, geçen senelere oranla daha fazla ilgi hakim.

Uşak Belediyesi’nin sosyal tesislerindeki ucuz çay ve yemek dönemi bitti! İşte zamlı fiyatlar! Uşak Belediyesi’nin sosyal tesislerindeki ucuz çay ve yemek dönemi bitti! İşte zamlı fiyatlar!

PARASINI ÇARÇUR ETMEK İSTEMEYENLER SARRAFLARA VE DÖVİZ BÜROLARINA KOŞUYOR

Bayram önü hareketliliğin olduğu bir diğer esnaf grubu da sarraflar. Altın fiyatlarına sürekli gelen zamlar nedeniyle, vatandaşlar Bedesten ve çevresindeki sarraf ve kuyumculara yoğun bir şekilde rağbet gösteriyor. Altın alanların büyük çoğunluğu, bayramdan sonra fiyatların daha da artacağı düşüncesiyle hareket ederken, satılan çeyrek, orta ve tam altınların eski tarihli olanların talep edildiği ve bunların yatırım amaçlı düşünüldüğü belirtildi.

Kentte bir sarraf esnafı, “Türk Lirası hızla değer kaybediyor ve bu nedenle TL’de kalmak çok mantıklı görünmüyor. Dolarda da benzer durum söz konusu ve yoğun bir döviz talebi var. Çeyrek altın 2 bin 230 TL ile 2 bin 240 TL arasında gidiyor. Eski tarihli çeyrek altınları 2 bin 200 TL’ye veriyoruz. Bu nedenle gelen 10 kişiden 8’i eski tarihli altın soruyor. Vatandaş 20 TL farklı dahi dikkate alıyor. Bayram önü çok yoğun bir tempo hakim, çünkü bayram sonrasında altının daha fazla yükseleceğine dair bir kanı var. Önümüz düğün sezonu ve bu nedenle şimdiden altın almak hem yatırımcı, hem de düğün yapmak isteyenler için mantıklı geliyor” dedi.

Editör: TE Bilişim