Uşak Belediyesi, emekliye çayı 1 liradan satacak! Uşak Belediyesi, emekliye çayı 1 liradan satacak!
    Geçtiğimiz hafta, Kolombiya'da tekstil sektörüyle ilgili incelemeler ve yeni pazar arayışı faaliyetleri için giden Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salim Kandemir, burada bir dizi bürokratik temaslarda bulunduklarını ve Colombiatex-2018 Fuarı kapsamında stant çalışması gerçekleştirdiklerini söyledi.
    Uşak TSO Meclis Başkanı İsmail Karaman'ın da bulunduğu 20 kişilik bir iş adamı heyetiyle Kolombiya'ya gittiklerini belirten Başkan Selim Kandemir, ülkenin 2016 Dünya Bankası verilerine göre dünyanın 40'ıncı büyük ekonomisi olduğunu ve otoriteler tarafından umut vaat eden pazarların başında geldiğini kaydetti. 
    23-25 Ocak’ta gerçekleşen Colombiatex Fuarı’nda, başta Latin Amerika ülkeleri olmak üzere dünyanın pek çok yerinden ulusal çapta iş yapan firmaların yer aldığını belirten Kandemi, "Oda bünyemizde açtığımız, Uşak tekstil sanayisini doküman ve görsellerle tanıttığımız standımızda bine yakın ziyaretçi ağırladık. Kolombiya, Türkiye için Latin Amerika pazarına girişte önemli kapılardan biridir. Açık pazar özelliğindeki bu bölgede özellikle ülkemiz genelinde de söz sahibi olduğumuz rejenere ipliğimizi tanıttık. Katılımcı firma temsilcilerimizle 50’den fazla firma ile 200’ e yakın ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdik. Çevreci ürünlerin anlatılması ve rejenere kültürünün ülkeye aktarılması yönünde ciddi çalışmaların temeli atılmıştır" dedi. 
"Yine programımız sırasında başta Bogota Büyükelçisi Ece Öztürk Çil, Medellin Ticaret Odası ve İbague Ticaret Odalarıyla toplantılarımız oldu" diyen Kandemir, şöyle devam etti: "Ülkeye yapılacak ticari faaliyetler, iki ülkeye yönelik ortak geliştirebileceğimiz projeler ve yatırım imkanları kolaylığı konusunda görüş alışverişimiz oldu. 2018 yılı içerisinde yurtdışı fuar ve organizasyonlarda odamız bünyesinde açacağımız şemsiye stantlar ile tüm sektörlerimizin kapasitelerini sergileyerek ilimizin adını duyurmaya devam edeceğiz”.
 
Editör: TE Bilişim