Uşak'ta mazotun fiyatı 43 TL düzeyine tekrar düşüyor Uşak'ta mazotun fiyatı 43 TL düzeyine tekrar düşüyor

Son dönemlerde kamuoyunun gündeminde yer alan emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) hakkında çıkan haberler üzerine, emekli olmak için gün sayanlar, Sosyal Güvenlik Kurum İl Müdürlüklerinin yolunu aşındırmaya başladı.

Uşak’taki SGK İl ve İlçe Müdürlüklerine de yoğun bir şekilde müracaatların olduğu ve gün hesabı yaptırmak isteyenlerin zaman zaman yoğun kuyruklar halinde oldukları ifade edildi. Konuyla ilgili bilgi veren SGK Uşak İl Müdürlüğü’ndeki bir görevli, “Burası son zamanlarda tıka basa dolar oldu. Bugün Çarşamba ve köylerden de yoğun bir geliş oluyor. Sabahtan daha yoğunluk vardı, öğlen arası olduğu için vatandaş şu anda yeni yeni toplanıyor. Vatandaşımızın e-devlet üzerinden bakabilecekleri konular için bize gelmelerine gerek yok. Ancak askerlilk, doğum ve hizmet ihyaları  diğer durumlarla ilgili işlemler için buraya gelirlerse, buradaki yoğunluk azalır ve sıra tartışmaları olmaz” dedi.

SGK Uşak İl Müdürlüğü görevlileri, sanayi kenti olan Uşak'ta EYT'linin sayısının yoğun olacağını ve personel yetersizliği gibi durumların da şimdiden önlenmesini istiyorlar.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu anda Vedat Bey ekibiyle birlikte çalışmalarını devam ettiriyor. Önümüzdeki ay ve yeni yıl EYT ile asgari ücretin arka arkaya açıklandığı aylar olacak." ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan internet haber sitelerinde sık sık EYT haberleri yer alıyor. Haberlerin büyük çoğunluğu foto-galeri şeklinde giriliyor ve bazı haber sitelerinde tık avcılığı şeklinde çıkan haberler de dikkatlerden kaçmıyor.

Editör: TE Bilişim