Uşak’ta iyi bir turizm altyapısı ve potansiyeli olduğunu belirten Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, kentteki otel ve yatak kapasitesinin düşük olduğunu ve yeni tesislerin yapılmasıyla termal kaynakların kullanılabileceğini ifade etti. Yeni yatırımların kentteki beyaz yakalı eksikliğini de gidereceğini ifade eden Dr. Turan Ergün, “Uşak’ta konaklama eksik ve turizm potansiyeli de mevcut. 100 yıllık bir sanayisi var ve konaklama tesislerinin eksikliği bu nedenle mutlaka giderilmeli. Uşak’ta hem sanayiyi hem de turizmi tetikleyecek unsurlar gerekli. Sanayicilerimizle görüştüğümüzde hep beyaz yakalıları Uşak’ta tutamıyoruz diyorlardı. Konaklama tesisleri beyaz yakalılara da Uşak’ı açacaktır” dedi.

Uşak'ta 1 TL'ye çay  haberlerinin ardından kahveci esnafından ilk reaksiyon Uşak'ta 1 TL'ye çay haberlerinin ardından kahveci esnafından ilk reaksiyon

UŞAK’TA KONAKLAMA TESİSİ ÇOK AZ

Uşak’ta sürekli gündeme gelen konaklama eksikliğine Uşak Valisi Dr. Turan Ergün de değindi. Kentte konaklama tesislerinin çok az olduğunu ve son olarak 194 odalı yeni bir otelin de temelinin atıldığını belirten Ergün, son rakamlara göre şu anda faaliyette  bulunan 32 konuklama tesisi olduğunu ifade etti. Toplam bin 96 yatağın olduğunu dile getiren Dr. Turan Ergün, göreve ilk başladığı dönemde de bunun gözüne çarptığını anlattı. Uşak’taki tarihi ve doğal değerlerin öneminin dünya çapında tanınması için tur operatörlerinin kente gelmesi gerektiğini ve bunun sağlanmasının yolunun da kentte yeterli ve kaliteli konaklama mekanlarından geçtiğini ifade eden Ergün, “Uşak’ın tarihi değerleri çok fazla. Burada eski bir medeniyet var ve altının ve paranın ilk kullanıldığı bir bölge. Bu bölge ticari ve ekonomik anlamda çok iyi bir noktada. Uşak’ın bunun yanında bilinmeyen tarihi, mistik ve bir çok yönü var. Bu değerlerin gün yüzüne çıkmasında yarar var ve bunun için de konaklama tesislerine yatırım gerekiyor. Uşak’ta şu ana kadar mevcut 32 konaklama tesisi ve bin 946 yatak kapasitesi olan otelimiz var ve bu Uşak için çok küçük” dedi.

BEYAZ YAKALILARIN KENTE İLGİSİ ARTAR

Uşak’ın nüfusunun yüzde 70’nin kent merkezinde ikamet ettiğini anlatan Vali Ergün, İzmir ve Ankara arasındaki hızlı tren hattının kente cazibe unsuru katacağını anlattı. Vali Ergün, şöyle konuştu: “Uşak’ın nüfusunun yüzde 70 gibi bir kısmı il merkezinde yaşayan bir kent. Bizim dışımızda Eskişehir var ve buraya ilk gelen insan buradaki temel eksiklerden birinin konaklama olduğunu görüyor. Uşak’ta konaklama eksik ve turizm potansiyeli de mevcut. 100 yıllık bir sanayisi var ve konaklama tesislerinin eksikliği bu nedenle mutlaka giderilmeli. Uşak’ta hem sanayiyi hem de turizmi tetikleyecek unsurlar gerekli. Sanayicilerimizle görüştüğümüzde hep beyaz yakalıları Uşak’ta tutamıyoruz diyorlardı. Konaklama tesisleri beyaz yakalılara da Uşak’ı açacaktır.  Uşak’ın termal turizmi bu altyapıyı kaldırır. Uşak’ta yapılan hızlı tren kenti İzmir’in bir parçası haline getirecektir. Bütün planlama yapılırken bunların da göz önüne alınması gerekiyor” diye konuştu.

Vali Turan Ergün, “Kültürel birikimi, doğal zenginlikleri, tarım ve sanayi potansiyeli ile hem bölgemize hem de ülkemize önemli katkılar sağlayan Uşak İlimizin; taşıdığı, biriktirdiği her türlü değerin üstüne bir şeyler koyabilmek, ilimiz için artı değer yaratabilmek en önemli hedefimizdir. Bunu yaparken de kültürümüzün bir parçası olan “meşveret” yani “istişare”yi daima önceliyoruz. Turizmin yanı sıra ilimizde bulunan Karma Organize Sanayi Bölgesinde 5.500, Uşak Organize Sanayi bölgesinde 15.000 istihdam sağlanmasını önemli buluyorum. Nitekim ilimizin battaniye üretiminde pazarın %95’ine, gazlı bez üretiminde %50’sine, bazı iplik türlerinde %75’ine, küçükbaş giysilik deri üretiminde %60’ına şifanoz açmada %70’ine sahip olması organize sanayilere verilen önem sayesindedir. Geri dönüşüm keza aynı şekildedir” dedi.

MEHMET ALTAY: OTEL YATIRIMLARI İLİMİZİ GELİŞTİRİR

Öte yandan Uşak’ta nitelikli konaklama ihtiyacı olduğuna dair düşünceye destek veren Uşak Milletvekili Mehmet Altay da, “İlimizde konaklama ihtiyacı var ve bunu her zaman konuşup değerlendirdik. Uşak’ta turizm, ticaret ve diğer alanlarda konaklama ihtiyacı hep vardı. Bu eksikliğin giderilmesi için yatırımcılarımızla görüşmeler yaptık. Şu anda 1 otel yatırımı yapılıyor ve bu ilimiz adına çok önemli olan bir gelişmedir. İlimizin kültür ve turizm etkinlikleri ile sanayinin gelişmesi için değer faaliyetlerle şehrimizin gelişimine destek verecek bir ihtiyacın giderileceğini düşünüyoruz. Yeni otel yatırımları, Ulubey Kanyonu, Clandras köprüsü, Blaundus antik kenti ve diğer değerlerimizi tanıtacaktır. Bu tip yatırımların ilimizde artmasında yarar var” dedi.

Editör: TE Bilişim