Uşak, Bursa ve İzmir'de tekstilciler can çekişiyor! Dev şirketin ismi komik bir paraya satıldı Uşak, Bursa ve İzmir'de tekstilciler can çekişiyor! Dev şirketin ismi komik bir paraya satıldı

Uşak’ta son dönemlerde kira fiyatları ciddi anlamda bir artış gösteriyor. Türkiye’deki tüm illerde olduğu gibi Uşak’ta da ev kiralarında yüksek fiyatlar dikkat çekiyor. Kentte 4 kişilik bir ailenin oturabileceği 3 odalı ve 1 salonlu evin kira fiyatı bir çok semtte 5 bin TL dolaylarında başlıyor. Yeni kiracılar 5 bin TL’ye ev tutarken, kentin kuzey mahallelerinde de kira fiyatları 3 bin TL’nin üzerinde seyrediyor. Kentsel Dönüşüm bölgesi olarak bilinen TOKİ’de geçtiğimiz yaz 2 bin TL’ye kiralanan 3 oda ve 1 salonu olan konutlar şu anda 5 bin TL civarında kiraya veriliyor. Konutları tutan ailelerin en az 2 çalışanla ayakta kalması mümkün. Aksi halde bir maaşla konut kirasını ödemek ve ailenin sadece gıda ihtiyaçlarını karşılamak pek mümkün görülmüyor. Konuyla ilgili görüştüğümüz bazı emlakçılar, kentte daha önce orta halli bir ailenin tutabileceği konutların çok azaldığını ve sadece belli başlı mahalle ve bölgelerdeki kiraların daha uygun olduğunu ifade etti. Kiraların en ucuz olduğu mahallelerin Sarayaltı, Mehmet Akif Ersoy, Elmalıdere, Aybey ve Işık Mahallesi gibi bölgeler olduğunu belirten emlakçılar, “Kentin kuzey bölgesi olarak tabir edilen mahallelerde konut fiyatları biraz daha uygun. Fakat uygun dediğimiz konutlar da bin ila bin 500 TL’den başlamıyor. Bu mahallerde oturulabilecek 3 odalı ve 1 salonlu konutlar şu anda 2 bin 500 TL ila 3 bin TL aralığında. Normalde 3 bin TL fakat bazen ev sahipleri ailenin durumuna göre 2 bin 500 gibi rakamlara da razı oluyorlar. Bunun dışında bu bölgelerde de apart tipi daireler var ve bunlar genelde eşyalı. Fakat eşyaların çok mükemmel olduğu da söylenemez. Orta halli iş görecek düzeyde eşyalar var. Bu konutlar da eşyalı olanlar 2 oda ve 1 mutfaklı hol olmasına rağmen 2 bin 500 TL’nin altında değil. Bu bölgede oturan vatandaşlarımızın büyük bölümü de OSB’lerdeki fabrikalarda çalışıyorlar ve çoğu asgari ücretli. Bu tespiti yapmak zor değil, sabah saatlerinde ve akşam saatlerinde Dokuzsele çayının kenarında işçileri alan ve indiren servislere baktığınızda bu durumu anlayabiliyorsunuz” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN İTİBAREN FİYATLAR ARTIYOR

Kentsel dönüşüm bölgesinden itibaren fiyatların artmaya başladığını belirten emlakçılar, “Kentsel dönüşümden itibarin fiyatlar yükselmeye başlıyor. Normalde bu bölgede de konut fiyatları 3 bin TL civarındaydı. Fakat son 2 ay içinde ne olduysa burada da 5 bin TL’ye kiralık evler türedi. Önceki gün siteye 2 aile taşındı ve bunlar 5 biner TL’den oturmaya başladılar. Kentsel dönüşümden sonra, Masal Diyarı Parkı’nın bulunduğu bölge geliyor. Burada da kiralar yüksek. Hatta Şekerevleri’nde de önceki hafta 2 oda 1 salonlu bir evi 4 bin TL’ye tuttular” ifadesini kullandı.

Emlakçılar, Kemalöz Mahallesinde konut kiralarının 3 odalı ve 1 salonlu evler için 5 bin TL’nin üzerinde olduğunu ve bu rakamın Batı Kent bölgesine doğru 10 bin TL’leri bulduğunu kaydetti.

Editör: TE Bilişim