Son dönemlerde halkın yoğun bir şekilde gündeminde yer alan emeklilikte yaşa takılanlar konusuyla ilgili Uşak Ticaret ve Sanayi Odası'nda konunun uzmanı olan Prof. Dr. Oğuz Karadeniz'in katılımıyla bir seminer düzenlenecek. EYT ve İş Dünyası isimli panel 22 Aralık 2022 Perşembe günü (YARIN)  saat 10.00'da, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası'nda bulunan konferans salonunda gerçekleşecek. Burada "EYT'liler ve İş Gücü Piyasasındaki Durumu", "Konunun işletmeler açısından değerlendirilmesi", "EYT ve istihdam teşvikleri" ve "Rekabet Yasağı kapsamında sınırların sona erdirilmesi" konularına detaylıca girilecek. EYT'nin her yönüyle ele alınacağı panel, kaçıranlar için aynı gün, saat 14.00'da Uşak Tekstil OSB'deki konferans salonunda yapılacak. Öte yandan EYT konusu uzun zamandan beri halkın ve TBMM'nin gündeminde yer alıyor. Bu konuda yaş sınırı olup olmayacağı ve bunun işverenleri de nasıl etkileyeceği uzunca bir süredir istişare ediliyor.

Uşak'tan yoğun katılımın olacağı Afyonkarahisar Tarım Fuarı için asayiş berkemal Uşak'tan yoğun katılımın olacağı Afyonkarahisar Tarım Fuarı için asayiş berkemal

PROF. DR. OĞUZ KARADENİZ KİMDİR?

Oğuz Karadeniz 1971 yılında Aydın’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Aydın’da tamamladı. Gazi Üniversitesi İİBF Maliye bölümünden mezun oldu. Yüksek Lisansını Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Mali Hukuk, doktorasını ise aynı enstitünün Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri anabilim dalında tamamladı.1994-1995 yılları arasında Maliye Bakanlığı'nda vergi denetmen yardımcısı, 1995-2000 yılları arasında Sosyal Sigortalar Kurumunda (SSK) sırasıyla sigorta müfettiş yardımcısı, sigorta müfettişi, 2000-2003 yılları arasında SSK Sigorta İşleri Genel Müdür Yardımcısı, 2003-2004 yıllarında Sigorta Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı olarak çalıştı. SSK'da çalıştığı dönemde sosyal güvenlik reformu, kayıtlı istihdamın arttırılması yanında kalite yönetimi, otomasyon (sanal sigorta müdürlüğü) gibi kurumsal projelerde görev aldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Projesinin (KADİM) projesinin hazırlanmasında çalıştı. 2004 yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi İİBF İktisat Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaya başladı. 2006 yılında Pamukkale Üniversitesi İİBF Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümüne atandı. Honaz Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevini yürüttü. Pamukkale Üniversitesi'nde halen Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölüm başkanlığı ve Denizli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyeliği görevlerini de yürüten Karadeniz, sosyal güvenlik, işgücü piyasaları, mesleki eğitim ve iş sağlığı ve güvenliği üzerine ulusal ve uluslararası bir çok projede uzman ve yönetici olarak görev aldı. Sekiz, dokuz, on ve on birinci kalkınma planları sosyal güvenlik özel ihtisas komisyon üyelikleri ile 10. Kalkınma Planı Sosyal Güvenlik Sisteminin Sürdürülebilirliği Özel İhtisas Komisyonu raportörlüğü görevlerini yürüttü. Söz konusu alanlarda ulusal ve uluslararası düzeyde yayınları bulunan Karadeniz, İngilizce ve Fransızca bilmektedir. Karadeniz evli ve iki çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilişim