Türk derisi için anlamlı bir ödül Türk derisi için anlamlı bir ödül
“Toprak o kadar cömert ki, dökülen her damla alın terinin karşılığını verir.” 
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
         Baş döndürücü seviyelerdeki teknolojik gelişmeler, her 10 kişiden 8’inin bilişim insanı olma çabası, sürekli Trending Topics ve bir o kadar da ütopik hayallerle yoğrulan bir dönemden geçiyoruz.
         Çoğu, varlığını minik bir ekranın içinde alacağı beğeni ve kendisine gösterilen ilgiyle sınırlıyor. Tarıma ve doğaya verilen değer de, sosyal medyada fidan dikimi sırasında çekilen klişe pozlarla sınırlı kalıyor.
         Oysa tarıma ve ormana gerçek anlamda yatırım, sanal alemdeki getirisinden çok daha fazlasını sunuyor.
         Yıllarca stratejik sektörlerin başında gelen ve ABD’de kart vizitlere gururla yazılan ‘FARMER’, ‘ÇİFTÇİLİK’ mesleği, önümüzdeki 10 yıl içinde daha fazla rağbet görecek gibi gözüküyor.
         Endüstri 4.0., sanayiden, tıbba, çalışma saatlerinden üretim sürecine kadar bir çok alanda köklü değişikliklere yol açacak. Tarımda da ciddi bir devrim yolda diyebiliriz. Endüstride yaşanacak devrim, yeni iş kollarını beraberinde getirecek ve eskiye oranla daha fazla kendine zaman ayrına insan, belki de vaktinin büyük bölümünü sanatla ve diğer aktivitelerle geçirecek.  
Aktivitelerden biri de toprak ve tarım olacak… Topraktan gelip toprağa dönüşecek olanlar, tarımı bir süre sonra bir yaşam biçimi haline getirecekler.
Geçtiğimiz günlerde, Uşak’a gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli,  kentte ‘Sera İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ kurulması için gerekli çalışmaları başlatacağını müjdeledi.
         Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selim Kandemir ve ekibinin gündeme getirdiği Sera İhtisas OSB’nin kurulması, tarım ve tarıma dayalı sanayinin önünü açacağı gibi, kentte ciddi anlamda bir istihdam sağlayacak.
         Bin dekara sera kurulduğunda, yılda ortalama 55-60 milyon kg domates elde edilecek ve bunun yanı sıra, süs bitkileri, çiçekler ve tıbbi bitkilerin üretimini yapanlar da ciddi gelirler sağlayacaklar.
         Sera OSB, ekonomiye katkısı ve işsizliğe bulduğu çözümlerin yanında, yerel yönetimler için de önemli bir gelir kaynağı haline gelebilir.
         Kentte şu anda tespit edilen 3 noktada sera OSB kurulması mümkün ve bunların 1’i Uşak Belediyesi’nin uhdesinde… Buraya kurulacak olan seralara, belediyenin sağlayacağı sıcak suyla kazanılacak para, kurumun yüklerini hafifletecektir…
         Türkiye’nin bazı illerinde girişimleri başlatılan ve belli aşamalara gelen sera OSB, Uşak için önemli bir fırsattır ve kentin 2020’de enerjisinin büyük bölümünü bu işe ayırmasında büyük yarar vardır.
Yeni yılda, kentteki tüm yöneticilerin bu işe kafa yorması ve söz konusu yatırımın sağlanması adına adımlar atması, gelecek için yapılacak önemli birer yatırım olacaktır. 
SEVGİYLE KALIN….
ALİ ARASLI///
 
 
 
 
Editör: TE Bilişim