Uşak HAYKOP Başkanı Himmet Özdemir, son dönemlerde süt ineklerinin kesilmeye başladığını ve bunun gelecek açısından büyük tehlike olduğunu söyledi. Doğanın talan edildiğini ve kaynaklardaki kıtlığa rağmen hala Murat Dağı’na altın madeni yapılmak istendiğini belirten Özdemir, “Süt inekleri kesime gidiyor, insanlar yiyecek et bulamadıkları için her gün sütümüze veren inekleri kesiyor. Bizler buna karşı mücadelemizi veriyoruz, fakat bir taraftan da doğayı talan etmeye devam ediyorlar. Murat Dağı’na yapılmak istenen altın madeni projesi de bunun somut örneklerinden biridir” dedi.

Uşak'ta konut kredisi kullanarak ev alma dönemi  bitti! Kredili satış yarıya düştü! Uşak'ta konut kredisi kullanarak ev alma dönemi bitti! Kredili satış yarıya düştü!

Uşak HAYKOP Başkanı Himmet Özdemir, son dönemlerde süt ineklerinin kesilmeye başladığını ve bunun gelecek açısından büyük tehlike olduğunu söyledi. Son dönemlerde yaşanan kuraklık ve üretimdeki düşüş nedeniyle hayvanların beslenemediğini ve bu nedenle süt ve et üretiminin giderek düştüğünü belirten Özdemir, bunun çok önemli bir tehlike olduğunu ve doğanın talan edilmesi nedeniyle tarımsal ve hayvansal üretimin düştüğünü ifade etti. Yaşanan tüm olumsuz durumlara rağmen hala doğanın talan edilmek istendiğini ve buna somut örneklerden birinin Murat Dağı’na yapılması planlanan altın madeni olduğunu belirten Özdemir, “Süt inekleri kesime gidiyor, insanlar yiyecek et bulamadıkları için her gün sütümüze veren inekleri kesiyor. Bizler buna karşı mücadelemizi veriyoruz, fakat bir taraftan da doğayı talan etmeye devam ediyorlar. Murat Dağı’na yapılmak istenen altın madeni projesi de bunun somut örneklerinden biridir. Murat dağı içinde barındırdığı doğal kaynaklarla çok ayrı bir yerdedir. İlimizin ve bölgemizin su kaynağıdır. Murat dağına altın madeni ve benzeri yatırımlar için çakılacak her çivi, geleceğimizin kararması yolunda atılan adımlardan biridir. Bu yanlıştan bir an önce dönülmelidir” dedi.

Editör: TE Bilişim