Uşaklılar ithal şarap istemiyor Uşaklılar ithal şarap istemiyor

UŞAK'TA KARKAS ET FİYATLARI NE KADAR OLDU! ET FİYATLARINA DA ZAM!

Uşak’ta ekmek, simit, pide ve çay fiyatlarının ardından berber ücretlerine de zam yapıldı. Uşak Berberler ve Kuaförler Odası tarafından Uşak Esnaf ve Sanatlarlar Odaları Birliği’ne sunulan yeni fiyat tarifesi geçtiğimiz 23 Şubat itibariyle çıktı ve buna göre yeni dönemde saç ve sakal traşı 200 TL olarak belirlendi. Getçiğimiz yıl 120 TL olan saç ve sakal kesimi bedeli, yeni fiyatla birlikte yüzde 66,6 oranında zamlanmış oldu. Geçen yıl 80 TL olan sadece saç kesimi ve yıkaması da yüzde 62,5 zamla bu dönemde 130 TL olarak belirlendi. 


YIKAMADAN SAÇ KESİMİ YÜZDE 150 ORANINDA ARTTI VE 100 TL OLDU
Bir önceki yıl 40 TL olan yıkama olmadan saç kesiminde ise yüzde 150 oranında artarak  100 TL oldu. Yalnız sakal kesme 70 TL olurken, modern sakal traşı 90 TL şeklinde belirlendi. Modern sakal ve sakala fönün fiyatı 100 TL ve saç yıkama ve fön bedeli de 80 TL olarak uygun görüldü. Anne ve babaların okul çağındaki çocukları için ödedikleri çocuk saç tıraşı 0-9 yaş grubu için 100 TL ücret alınacağı tarifeyle sabitlendi. 

DAMAT TIRAŞI DA SABİT BİR FİYATLA 1500 TL OLDU
Maske, ağda ve kaş almanın 50 TL olduğu tarifede, damat tıraşı bin 500 TL’yle tarihinin en yüksek oranına çıktı. Geçtiğimiz yıl berberlerin insiyatifine bırakılan damat tıraşının bin 500 TL olması dikkat çekerken, berber esnafı, söz konusu artışın yaşanan hayat pahalılığıyla ilgisi olduğunu belirtti. Öte yandan bazı esnaflar da, “Şu hayat pahalılığında aldığmızı para normal, fakat bugün asgari ücretin 8 bin 500 TL olduğu bir ortamda, bu rakam da vatandaşa ağır gelebilir. Bu nedenle çoğu esnaf, vatandaşı düşündüğü için yine halkımıza opsiyon tanıyor” dedi. 


 

Editör: TE Bilişim