Uşak’ta çiğ süt desteklemeleri ödenmeye başlandı. Buna göre kentte çiğ süt üretimi ve satışı yapan ve kooperatiflere kayıtlı süt üreticilerine, litre başı 50 kuruşluk  bir ödeme yapılıyor. Çiğ süt desteklemeleriyle ilgili bir açıklama yapan S.S. Uşak Bölgesi Hayvancılık Kooperatifler Birliği (HAYKOOP) Başkanı Himmet Özdemir, süt desteklemelerinin yeterli olmadığını belirterek, “En büyük sıkıntımız sütün değerinin altında satılması. Normal şartlarda  15 ila 16 TL arasında olması gereken sütün litresi hala 10 TL 50 kuruş ve 11 TL aralığında” dedi.

ÇİĞ SÜT DESTEKLEMELERİNİN İLK KISMI ÖDENDİ

Uşak’ta çiğ süt desteklemelerinin ilk kısmı ödenmeye başlandı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından litre başı 50 kuruş olan çiğ süt desteklemeleri, kooperatiflere ve üreticilere ayrı ayrı yatıyor. Çiğ süt desteklemeleri kapsamında yaklaşık bin 300 üyesi olan Uşak HAYKOP’a da destekleme kapsamında belli bir katkı sağlandı. Uşak HAYKOP Başkanı Himmet Özdemir kentteki tüm süt kooperatiflerinin üyelerine desteklemelerin ulaştığını belirtti. Özdemir, “İlimizdeki süt üreticilerine Ramazan Bayramı önü desteklemeleri ödendi ve litre başına 50 kuruş gibi bir destek veriliyor. Fakat devletin verdiği destek tek başına yeterli olmuyor. Çünkü sütün fiyatı piyasadaki koşullara göre çok düşük ve aşağıda. Bugün 1 litre çiğ sütün fiyatı ilimiz şartlarında 10,50 TL ila 11 TL aralığında değişiyor. Normalde sütün hakkı 15 ila 16 TL civarında” dedi.

Süt fiyatlarının bu denli ucuz olmasının sebebinin enflasyon baskısı altında kaldığını dile getiren Özdemir, şöyle konuştu: “Biz süte zam yaptığımızda, marketteki süte de çok fazla zam yapılmasından edişe ediliyor. Fakat bu doğru değil, çünkü bu tip sütleri toplayan ve satan ilimizde sadece 2 işletme var. Bunların da sütü istedikleri fiyattan satmaya hakları var. Bizde ise öyle bir durum söz konusu değil. Belirlenen fiyatın üstüne çıkmamız yasak ve daha aşağıda satabiliyoruz. Tabii burada üreticinin de bilinç hareket etmesinde yarar var. Üretici önce ineğinin yediğine ve içtiğine dikkat edecek. Sütünü istenen standartlarda üreten üretici, aynı zamanda birlik ruhuyla hareket ederek, sorunlarını çözecek”.

Uşak'ta et ve kıyma Selendi'den dahi ucuz! Uşak'ta et ve kıyma Selendi'den dahi ucuz!

Editör: TE Bilişim