Siyaset

İGM’DE 20 YILDIR YAPILAMAYAN OKUL KONUŞULDU

Abone Ol

Uşak İl Genel Meclisi, İlk olağan toplantısında Banaz İlçesinde 20 yıldır yapılamayan İmam Hatip Okulu’nu görüştü. Ayrıca Milli Eğitim yatırımlarından artan bütçenin hengi okullara kullanılması gerektiği konusu da görüşüldü. İl Genel Meclis i(İGM) Mayıs Ayı Toplantısı, Mehmet Nacar’ın başkanlığında 18 üyenin katılımıyla gerçekleştirildi. Banaz İlçesinde 20 yıldır bir türlü bitirilemeyen İmam Hatip Okulu; Milli Eğitim Bakanlığı’nın tamamlanan yatırım programından artan ödeneklerine eğitim ihtiyaçlarında kullanılması ve İl Özel idaresi 2013 yılı kesin hesap cetvellerinin karara bağlanması konuları görüşüldü.

Gündeminin ilk maddesinde: Banaz İmam Hatip Okulları yapma ve Yaşatma Derneği adına kayıtlı 3 bin 757 metrekare taşınmazın 16 veya 24 derslikli İmam Hatip Okulu yapılması şartıyla Uşak İl Özel İdaresi’ne hibe edilmesi talebi görüşüldü. Bu madde hakkında bilgi veren İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, “Banaz ilçemizde İmam Hatip Lisesi yapımına 20 yıl önce başlanmış. Ancak, bir türlü tamamlanamayan bina betonarme özelliğini kaybederek yıkılma aşamasına gelmiş. Dernek, burayı okul yapmak kaydı ile İl Özel İdaresi’ne devretmek istiyor. Ben, bu konunun plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar Komisyonu’nda incelendikten sonra görüşülmesini öneriyorum” dedi.

MHP Grup Başkan Vekili İbrahim Cevher, “Başkanım, dernek bu yeri bize şartlı bırakıyor dediniz. Şimdi buraya 24 derslikli bir okul yapmaya kalkarsak en az 600 öğrencinin burada eğitim görmesi demektir. Bunları da göz önüne alarak maddenin, Plan Bütçe, İmar ve ilaveten Hukuk Komisyonunda görüşülmesi gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca Banaz’daki bu durumu istisna olarak gördüğümüzü belirterek, olumlu oy vereceğimizi, ama böyle emir vaki dayatılan maddelere bir daha destek vermeyeceğimizi belirtmek isterim” diyerek, yeni dönem İl Genel Meclisi’nde ilk muhalefetini yapmış oldu. CHP Banaz İlçesi İl Genel Meclisi Üyesi Hasan Yılmaz da, “Bu okulun yapılması için bir hayırsever iki yıldır uğraşıyor. Komisyon incelemelerinde bu durumda göz önüne alınırsa okullara maddi destek sağlanabilir” dedi.

Maddenin tüm İGM üyelerinin oy birliği ile Plan Bütçe, İmar ve Hukuk komisyonlarında inceledikten sonra 5. Oturumda tekrar gündeme alınmasın oy birliği ile karar verildi. Gündemin ikinci maddesinin konusu: “Milli Eğitim Bakanlığının tamamlanan yatırım programlarından artan ödeneklerin eğitim ihtiyaçlarında kullanılmasının görüşülmesi” oldu. Bu madde hakkında bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Ecemiş, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yatırımlardan artan 250 bin TL’nin 230 bin TL’sinin Banaz ilçesi okullarında, 20 bin TL’nin de Koyunbeyli Köyü ilkokuluna harcanması için teklifi var. Bu konunun da acilen karar bağlanması gerekir. Haziran ayına kalırsa ihale tarihi sarkar. Okul binalarının ihaleleri gecikir, binalar yeni eğitim öğretim yılına yetişmeyebilir” uyarısında bulundu.Bu kararında Plan Bütçe, İmar ve Hukuk komisyonlarında incelenerek, 5 .oturumda tekrar karara bağlanması oy birliği ile kabul edildi.

“TARIMDA ZARAR NE KADAR?” Daha sonra İl Özel idaresi 2013 yılı Kesin Hesap Cetvellerinin görüşülmesine başlandı. İl özel İdaresi 2013 yılı gider ve gelirleri toplam: 105 milyon 175 bin 217 TL olarak, açıklandı ve oy birliği ile kabul edildi. Dilek ve temenniler bölümünde söz alan CHP Ulubey İl Genel Meclisi Üyesi Selim Saka, “Bu yıl yaşanan kuraklık tarım ürünlerinde büyük zararlara yol açtı. İl Özel idaresi olarak, Tarım İl ve İlçe Müdürlükleri bünyesinde kurulan komisyonlarla tarımdaki zararların araştırılmasını öneriyorum” dedi. İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar’da bu konuda AK Parti, CHP ve MHP Grup Başkanvekillerinin bir araya gelerek bir program hazırlamalarını istedi. CHP Eşme İl Genel Meclisi üyesi Yılmaz Tozan da, “İl Özel İdaresi ekip ve araçlarının diğer kurum ve kuruluşların hizmetine sunulmasının yasal olup olmadığını” sordu. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Ecemiş de, “Protokol imzalandığı takdirde yasaldır” cevabını verdi.