Eğitim

ZİRVE'DEN DAĞCILIK EĞİTİMİ

Abone Ol

Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Uşak Şubesi tarafından, “Yeşil Adımlar” adı altında dağcılıkla ilgili temel ve teorik eğitim programı düzenlendi. Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Genel Başkanı Orhan Kozan ve eğitimci Aygül Kaplanseren, Uşak Şubesi üyesi 70 dağcıya önce salonda sonra dağda eğitim verdi.

Dağcılık, Kampçılık ve Doğa Yürüyüşlerini Uşak’a sevdiren ve tanıtan Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Uşak Şubesine kayıtlı 70 lisanslı dağcıya, AKM 2. Nolu salonda eğitim çalışması düzenlendi. Zirev dağcılık ve Doğa Sporları genel başkanı Orhan Kozan ve eğitimci Aygül Kaplanseren tarafından ortaklaşa düzenlenen eğitim çalışmasında, dağcılığın temek kuralları, dağlarda bekleyen tehlikeler, dağcılık malzemeleri hakkında bilgiler verildi. Akşam saatlerinde Banaz İlçesine bağlı Gürlek Köyüne intikal eden guruba burada da, ‘gece dağ yürüyüşü, dağcılık malzemelerinin kullanımı, çadır kurma, yön bulma’ gibi prtaik eğitimler uygulamalı olarak eğitimciler tarafından gösterildi. Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Uşak Şube Başkanı Rafet Gezer, “Böylesine geniş kapsamlı dağcılık eğitimi Uşak’ta ilk kez Uşak Şubesi tarafından düzenleniyor. Kulübümüzün faaliyete geçmesi ile Uşak’ta dağcılık ve doğa sporlarına ilgi çığ gibi artmakta. Hemşerilerimizin bu ilgisi, bizi mutlu kılıyor ve gururlandırıyor. Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Uşak Şubesi olarak geçtiğimiz yıllarda sadece doğa yürüyüşleri ile başladığımız etkinliklerimize, bu yıl tırmanış ve çadırlı kamp programları da ilave ettik. Bizimle olmak ve dağcılık sporu yapmak isteyen tüm üyelerimize bir eğitim programı düzenliyor, ardından da lisanslı sporcularımız yapıyoruz. Dağcılık sporunu bilinçli yapmalarını sağlamış oluyoruz” dedi.

“DAĞCI KENDİNE VE DOĞAYA SAYGILI OLMALI” Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Genel Başkanı Orhan Kozan da, “Kulübümüz 14 şube ve 12 temsilcilikle Türkiye de dağcılık ve doğa sporlarını en aktif şekilde uygulayan ve sevdiren bir anlayışı gütmektedir. Bütün şube ve temsilciliklerimizde, ‘yeşil adımlar’ adı altında dağcılık ile ilgili temel teorik ve uygulamalı eğitimler vermeye başladık. Doğaya çıkıldığında bilinçsiz davranışlar doğaya kalıcı zararlar verebiliyor. Tabi doğanın yanında bir de insanın kendisine verebilecek olduğu zararlar var. İşte bu denklemi kurabilmek adına böyle bire eğitim uyguluyoruz. Eğitim programımızda: Dağcılığın tanıtım ve tarihçesi, Dağcılık yaparken karşılaştığımız riskler, Dağ Kazaları, Dağcılıkta Yürüyüş Bilgisi ve Teknikleri, Hayati malzemeler, Kamp Malzemeleri (Çadır, Tulum, Mat, Ocak, Mutfak Seti v.s.), Ayakkabılar,

Sırt Çantası Özellikleri ve Kullanımı, Baton Kullanımı, Doğada Giyim, Beslenme ve Sıvı Alımı, Dehidrasyon, Hava Tahmini – Meteoroloji, Yön Bulma – Navigasyon cihazı kullanımı, Organizasyon Hazırlıkları – Planlama, Antrenman Bilgisi, Kamp Yeri Seçimi ve Özellikleri, Teknik Malzemeler, İlk Yardım ( ABC – Ortopedik Yaralanmalar, Kanama, Şok, Yanıklar, Donma ), İşi Kaybı – Frozbite – Hipotermi, Akut Dağ Hastalıkları, Acil Durum Yönetimi ve Dağ Kültürü ve Çevre gibi konularda Uşaklı dağcılarımızı bilgilendirmeye çalıştık” bilgisini verdi.