Eşme'de AK Partililer, Vizontele sahnesini aratmadı Eşme'de AK Partililer, Vizontele sahnesini aratmadı

Murat Dağı Yok Olmasın Platformu, Ankara'da bölgede yeniden başlatılmak istenen altın madeni faaliyetine karşı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na giderek burada bölge ve çevre için doğacak sakıncaları anlattı. Platforma ve buradaki sivil toplum kurumlarına destek veren İYİ Partili Durmuş Yılmaz, bölgede günlük 7 ton patlayıcı kullanılacağını ve bunun eko sisteme vereceği zararın ilerleyen yıllarda ne gibi olumsuz sonuçlar doğuracağını sordu. Yılmaz, bu soruya şirket yetkililerinin de bir cevap veremediğini ifade etti.  Durmuş Yılmaz, bölgedeki altının yaptığı hesaba göre 245 milyon dolar anca ettiğini belirtti. 
Konuyla ilgili finansal bir hesap yapan İYİ Parti Ankara Milletvekili, Merkez Bankası eski Başkanlarından olan aslen Uşak Eşmeli Durmuş Yılmaz, “150 bin ons altın çıkaracaklarını söylüyorlar. Bu 4.6 ton altın ediyor. Bugün bunu 1650 dolar üzerinden hesaplarsak, bunun toplam karşılığı 245 milyon dolar ediyor. 245 milyon doları elde etmek için onca ağacı keseceksiniz ve onca dereyi kapatacaksınız. Bir dağı yok edeceksiniz ve doğayı hareket ettireceksiniz. Doğa hareket edecek ve hareket edecek bu doğanın nasıl bir iklim değişikliğine yol açacağına dair bir öngörü var mı? Bize verilen cevapta bu yok ve bu ÇED raporu el yordamıyla yapılmış”  dedi.
CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, “Patlama yapılacak yere kayak turisti mi gelir? Burada günde 7 tona yakın patlatma yapılacak ve ettik tuttuk falan diyorlar. Burada yaşayan insanlara yazık değil mi, kesinlikle Murat Dağı’nda maden açılmasına biz izin vermeyeceğiz. Çünkü burası Uşak’ın ana damarı gibidir. Su kaynağının başıdır. Sadece Uşak değil bölge için hayati bir önem taşıyor. Yapmayın etmeyin, lütfen burasını biz korumalıyız ve mücadelemiz sonuna kadar sürecektir” dedi.

Editör: TE Bilişim