ABD Başkanı Biden'in 1915 olaylarına ilişkin yaptığı açıklamaya, Uşak'tan da sert tepki geldi. Uşak'taki kurum ve kuruluşlarda görev alanlar, sözde Ermeni soykırımı ifadesini kınadı ve bunun 2 ülke arasındaki ilişkilere zarar vereceğini bildirdi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı S. Selim Kandemir, Uşak Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Sezer, Uşak Deri Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karahallı ve BBP MKYK Üyesi Uğur Karaca, sözde Ermeni soykırımı ifadesini doğru bulmadıklarını bildirdi. 

Uşak Valisi Funda Kocabıyık, "Türk milletinin tarihinde, soykırım yer almamıştır. İnsanlara, ırkları ve dinleri gibi etkenleri mazeret göstererek, insanlık dışı uygulamalar yapan, katliamlar gerçekleştiren, soykırım yapan bir millet arıyorlarsa kendi tarihlerine bakmalılar! ABD Başkanı Biden’in #1915Olayları hakkındaki söylemini kabul etmiyorum ve bu söylemleri şiddetle kınıyorum. Bizim tarihimizde bu söylemlerin hiçbir karşılığı yoktur" dedi.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı S. Selim Kandemir, tarihin bu tip sözlerle çarpıtılmaması gerektiğini dile getirdi. Kandemir, "ABD Başkanı Biden'in bu sözlerini kınıyorum. Tarihi olaylar, gündelik siyasi söylemlerle değiştirilmemelidir. Büyük Türk milleti, tarihin hiçbir döneminde asla soykırım uygulamamıştır" diye konuştu. 

Uşak Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Sezer, söz konusu açıklamayı talihsizlik olarak değerlendirdi. Sezer, "1915 olayları için ABD Başkanı'nın açıklaması talihsizliktir.Tarihi tarihçiler yorumlar analiz eder. Siyasetin işi değildir" ifadesini kullandı.

Uşak Deri Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karahallı da, "Tarihi gerçekler, siyasi sözler ve söylemlerle asla çarpıtılamaz. Bu bağlamda Türk milleti, tarihin hiçbir döneminde başka bir millete karşı soykırım uygulamamıştır. ABD Başkanı Biden’in 1915 olaylarına ilişkin sözleri, hiçbir temeli ve dayanağı olmayan, sadece tarihi gerçekleri çarpıtmaya yönelik yalan beyanlardır. Bu açıklamalar, 2 ülke arasındaki diplomatik ve ekonomik ilişkilere zarar vermeye yöneliktir. Tarihine ve devletine yürekten bağlı olan bizler, bu açıklamaları siyasi ve diplomatik açıdan doğru bulmuyor ve kınıyoruz" şeklinde konuştu. 

Eşme'de AK Partililer, Vizontele sahnesini aratmadı Eşme'de AK Partililer, Vizontele sahnesini aratmadı

BBP MYKY Üyesi ve Uşak Deri Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Uğur Karaca da, ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 olaylarına ilişkin olarak politik bir söylemle yaptığı sözde soykırım ifadesini kınadığını açıkladı. Uğur Karaca, “Şanlı Türk milleti, köklü tarihi boyunca hiçbir millete karşı soykırım suçu işlememiştir. Uluslararası hukuk açısından da geçerliliği olmayan bu gerçek dışı, politik temelli ve dayanaksız ifadeye şiddetle karşı çıkıyor, tümüyle reddediyoruz. Dost ve müttefik ülke olarak nitelendirdiğimiz ABD’nin, bir üçüncü ülke olarak kimseye yarar sağlamayacak bu haksız tutumunu, doğru bulmuyorum ve kınıyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim