Uşak'ta bir süre önce doğalgaz hattı tartışmalarıyla gündeme gelen Anıttepe TOKİ’deki hak sahipleri evlerine giremiyor.

Uşak Müftülüğü'nden emekli Mustafa Vural geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitirdi Uşak Müftülüğü'nden emekli Mustafa Vural geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitirdi

Anıttepe TOKİ’deki bazı hak sahipleri gazetemize ulaştılar ve buradaki işlerin hala bitmediğini ve hem TOKİ’ye taksit hem de şu anda oturdukları evlere kira ödediklerini ifade etti. Kasım ve Aralık 2022’de teslim edileceği belirten Anıttepe TOKİ sakinleri, “Evlerimize i bir türlü giremedik. Burada arsalardan kaynaklı bir sorun olduğu öne sürülüyor. Normalde evlerimize Kasım veya Aralık ayında girecektik fakat hala evlerimiz teslim edilmedi. Biz şu anda hem ev kiramızı ödüyoruz hem de TOKİ’ye taksit ödüyoruz. Fakat hala evimize giremedik. Bazen yetkililere bir şekilde ulaşıyoruz fakat bize yine muğlak ifadeler kullanıyorlar. Haziran’a belki yetişir diyorlar. Burada yapılacak çalışma ne kaldı çok merak ediyoruz” dedi.

Uşak Belediyesi’nden de destek isteyen Anıttepe TOKİ sakinleri, “Belediyemiz yetkililerinin bizim derdimize çözüm olmasını istiyoruz. TOKİ’yle bizim irtibat kurmamız çok zor ve bizim yine kapısını çalacağımız tek kurum belediye. Belediyeden yöneticileri araya girsinler, artık bu sorunları çözsünler. Hem kira ödemek, hem de taksit ödemek bizlere zor geliyor. Çoğumuz asgari ücretle veya emekli maaşıyla geçiniyoruz. Bizi bu dertten kurtarsınlar buradaki sorun neyse bir an önce çözsünler bizler de evlerimize girelim” dedi.

Editör: TE Bilişim