Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, son 2 yıldır yoğun bir şekilde yaşanan kuraklığın su teminini daha zor hale getirdiğini ve bunun maliyetleri artırdığını ifade etti.

Suyun artık daha önceki yıllarda olduğu gibi bedava olmadığını ve daha fazla önem kazandığını belirten Başkan Çakın, kuraklıkla mücadele için bir dizi çalışma yaptıklarını kaydetti.

Kentte kuraklığa çözüm için yeni su kaynaklarıyla ilgili bazı projeler hazırladıklarını anlatan Başkan Çakın, “İlimizde kuraklığa çözüm için bir dizi çalışma yaptık. Barajlarımızı doldurmak için yeni kaynaklar aradık. Kuyular açtık ve geçtiğimiz yıl 10 yeni kuyu açtık. Olası bir kuraklık halinde vatandaşlarımız susuz kalmasın diye uğraştık. Biz Küçükler ve Çokrağan’daki su kaynağını artırmak için çalışma yaptık. Darıdere mevkiinde bir projemiz var ve bu DSİ’ye teslim edildi. DSİ kısa bir süre sonra Darıdere’den Küçüklere su getirecek. DSİ ile yaptığımız görüşmeler neticesinde şu anda Gökkaya barajı için proje ihalesine çıkıyoruz.  Bizler belediye olarak bu yatırımın bu yıl başlaması için gerekli girişimleri yaptı” dedi.

SU KAYNAĞINA ERİŞİM ZORLAŞTI VE MALİYETLER ARTTI

Uşak'ta Ramazan ayı içinde litrelerce kaçak alkol yakalandı Uşak'ta Ramazan ayı içinde litrelerce kaçak alkol yakalandı

“Su kaynaklarını artırmak bir çözümdür ve onun kadar önemli olan bir durum da su tasarrufudur” diyen Başkan Çakın, şöyle devam etti: “Artık bu dönemde su çok pahalı. Artık bedava su yok ve suya yapılan yatırımlar da pahalı. Pahalı yatırımlar neticesinde bunlar vatandaşa fatura olarak yansıyor. Keşke belediye olarak vatandaşımıza su faturası olmadan suyu temin edebilsek. Su kaynaklarına erişim zorlaştı ve suyun bilinçli kullanılmaması nedeniyle su temini ve maliyeti artmakta. Suyu pompalayacak olan elektrik maliyetini de ortadan kaldırmak için bir tünel çalışması da yapıyoruz. Bunu yaparsak suyu daha ekonomik hale getirmeyi öngörüyoruz. Ama en önemlisi tasarruftur. Küçüklerdeki suyun tarım amaçlı kullanımı da var ve damla sulama da tasarruf için önemli.  Perlatör ismini verdiğimiz bir cihazı vatandaşımıza dağıtıyoruz.”

Editör: TE Bilişim