Uşak'ta trafiği mahvedenler ve gürültü kirliliği yapanlar! Uşak'ta trafiği mahvedenler ve gürültü kirliliği yapanlar!

Mimarlar Odası Uşak İl Temsilcisi Çağlar Samancı, Uşak Çevre yolunun tam anlamıyla açılmadan trafiği rahatlatmayacağını söyledi. Yolun en önemli kısmının hala bitmediğini ve buna rağmen açılışının yapıldığını belirten Çağlar Samancı, şu haliyle Sivaslı-İzmir ile Ulubey İzmir arasında direk gidiş ve dönüş yapılabildiğini fakat yolun önemli kısmının açılmadığını kaydetti. Şehiriçinde yoğun trafik sıkışıklığına neden olan Uşak Tekstil OSB servislerinin de çevre yoluna yönlendirilmesi hakkında görüş belirten Samancı, “Emekçi arkadaşların büyük bir çoğunluğu Şeker Evleri ve Dikilitaş'ta çalışmaktalar. Kent merkezine en yakın bağlantı noktası Ulubey yolu ve bunu çözüm diye sunmak trafiği içinden çıkılmaz bir duruma getirmektir” dedi.

Mimarlar Odası Uşak İl Temsilcisi Çağlar Samancı, bitmediği halde adı açılış olmayan fakat açılış gibi bir programla, yüzde 65’i araçların kullanımına sokulan çevre yoluyla ilgili değerlendirmeler yaptı. Uşak çevre yolunun bu şekilde açılmasının hiçbir çözüm olmadığını ve bunun sadece görüntüden ibaret kalacağını savunan Samancı, “Bitmemiş üstelik en önemli bölümü Bitmemiş yolun açılışı yapıldı.  Şu haliyle Sivaslı-İzmir ve Ulubey İzmir’e gidiş ve dönüş belki yapılabilir, ancak yolun en önemli bölümü açılmış değil. Uşak için görev üstlenecek vekiller siyaseti bir kenara bırakıp mutlaka bu konuyu öne çıkarmalı. Uşak kentinin yaşanabilir bir kent olabilmesi için çevre yolunun acil tamamlanması gereklidir” dedi.

UŞAK TEKSTİL OSB’YE GİDEN SERVİSLERİN BURAYA YÖNLENDİRİLMESİNİN HİÇBİR SONUCU OLMAZ

Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın Uşak Tekstil OSB’ye giden ve şehiriçi trafiği belli saatlerde çıkmaza sokan işçi servislerinin çevre yoluna yönlendirilmesiyle ilgili düşüncesini değerlendiren Samancı, bunun da çözüm olmadığını ifade etti. “Bu düşünce de çözüm olmaz, tek çözüm yolu bitirmek” diyen Samancı, bölgede çalışan işçilerin büyük bölümünün çevre yoluna bağlantı olabilecek bir noktada ikamet etmediğini kaydetti. Samancı, “Emekçi arkadaşların büyük bir çoğunluğu Şeker Evleri ve dikilitaş'ta çalışmakta şehre en yakın bağlantı noktası Ulubey yolu bunu çözüm diye sunmak trafiği içinden çıkılmaz bir duruma getirmektir. 21 yıllık iktidar süresi boyunca 14 yıl iktidar partisince yönetilen kentimizde Şimdiye kadar Çevre yolunda gerekli önem verilse ve şimdiye kadar açılmış olsaydı. Ankara- İzmir yolundaki trafiğin tamamı bu yola aktarılacak, şehir merkezinde yoğunluk oluşturan 25 bin 000 araç ortadan kalkmış olacak Böylelikle şehir içi trafik söz konusu olmayacaktı. Geçen günde Yapıcı şekilde eleştirimiz bu yöndeydi önemli olan yolun bu bölümünü açmak değil Ankara-İzmir yolunu bypass edecek Ankara giriş hattını bitirmektir. Şehir içinde ki trafiği azaltmanın bir başka yolu ise OSB toplu ulaşımın sağlanması ile olabilir” dedi.

Editör: TE Bilişim