Uşak'ta bayram boyunca kesinti yapmayan OEDAŞ, bu mahallelerde elektrik kesintisi uygulayacak Uşak'ta bayram boyunca kesinti yapmayan OEDAŞ, bu mahallelerde elektrik kesintisi uygulayacak
Uşak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle, Karun Alışveriş Merkezi’nde bir stant açarak, farkındalık etkinliği gerçekleştirdi. Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın ziyaret ettiği stantta, kadına şiddete karşı pembe, turuncu ve mor renge boyanan avuç içleri, beyaz platforma yapıştırıldı. Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan da, turuncu renge boyadığı avuç içini, beyaz platforma basarak, kadına şiddete farkınlalık etkinliğine katkı sağladı. 



Burada günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kurumsal bazda bu tip etkinliklere katkı sağladıklarını belirtti. “Kadına, daha doğrusu tüm insanlığa şiddete karşıyız” diyen Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Türk ve İslam toplumunda kadının yerinin ayrı olduğunu söyledi. Kadına yönelik pozitif ayrımcılığın bir erdem olduğunu ve yayılması gerektiğini savunan Başkan Cahan, “Maalesef zaman zaman toplumu üzen ve insanlığa yakışmayan durumlarla karşı karşıya kalıyoruz.



Dayak ve diğer eziyetlerle yaşamını yitiren ve yaralanan kadınlarımıza yönelik yapılan bu zulmü doğru bulmuyoruz. Kadına şiddet, hiçbir inanç ve hukuk sisteminde doğru bulunmaz. Hele hele bizim gibi Türk ve İslam toplumlarında bu tip durumların olmaması gerekiyor. Çünkü gerek ecdadımız ve gerekse inandığımız değerler, bize kadının korunması ve yerinin ayrı tutulmasını öğütlemektedir. Kadını incitmek ve zarar vermek hiçbir kitapta yer almaz. Kadını erkelik kisvesi altında incitenlere de lafım şudur; kadına zarar vermek erkeklik kitabında da yer etmez” dedi. 



Zaman zaman kadına yönelik şiddete bahaneler bulunmaya çalışıldığını kaydeden Cahan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “"Erkek işsizse, eve yeteri kadar para gelmiyorsa akşam tencere kaynamıyorsa bu erkek de gelir hıncını karısından alır” sözlerini de eleştirdi. Cahan, “Hiçbir sebep bir kadına yönelik eziyetin izahı veya  bahanesi olamaz. Kadınlarımız hem medeni kanunda, hem de İslam dininde her zaman için ayrı tutulmuştur. Bir siyasi partinin genel başkanının bu konuyla ilgili açıklamaları talihsizliktir. Derhal kadınlarımızdan özür dilemelidir” diye konuştu.



Öte yandan Başkan Cahan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Vekili Hakan Güzelay’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. 
 
Editör: TE Bilişim