BBP Uşak Belediye Başkan adayı Mehmet Kahveci, Atapark'ta vatandaş ziyareti yaptı BBP Uşak Belediye Başkan adayı Mehmet Kahveci, Atapark'ta vatandaş ziyareti yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi Uşak İl Başkanı Ali Karaoba’nın İsmetpaşa Caddesi'yle ilgili eleştirilerine yanıt veren Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, İsmetpaşa Caddesi ve Orhan Dengiz Bulvarı’ndaki Cephe Yenileme Projesi’ne ilişkin ortaya atılan iddiaların gerçek dışı olduğunu söyledi.  Belediye Binasının yıkılacağı iddiasının da doğru olmadığını dile getiren Çakın, bilgi almak isteyene kapılarının açık olduğu mesajını verdi.

Muhalefet partilerinin Uşak’ın gündemine ilişkin yapmış olduğu değerlendirmeleri her zaman memnuniyetle karşılayacaklarını dile getiren Başkan Çakın, “Elbette ki iktidarın olduğu gibi muhalefetin de vazifesini yapması icap ediyor. Ancak bu görevi yerine getirirken beklentimiz yaptıkları açıklamalarla kamuoyunu yanıltmak, vatandaşın karşısına yanlış ve yalan bilgilerle çıkmak yerine, konuyla ilgili olarak öncelikle bizlerden görüş almaları. Elbette biz, kamuoyunu bu tarz yanlış açıklamalara karşı bilgilendiririz. Ancak muhalefetin ve gerçeği yansıtmayan paylaşımda bulunanların söylemlerine cevap vermekle vakit kaybetmek istemiyoruz. Herhangi bir konuyla ilgili bilgi talep etmiş olsalar işin doğrusunu zaten biz kendilerine seve seve ve rahatlıkla yazılı veya sözlü olarak anlatırız. Eğer farklı bir düşünceleri olur, bir eksiklik olduğunu düşünürlerse bu bilgiler doğrultusunda vatandaşlarımıza açıklama yapmalarının daha isabetli olacağını düşünüyoruz.” dedi. Muhalefetin de Belediye Meclis Üyeleri olduğunu ve doğru bilgiyi onlardan da elde edebileceklerinin altını çizdi. Siyasette nezaketin de önemli olduğunu aktaran Başkan Çakın, “sen” diye bir hitabın halkı ve kamuoyunu temsil eden hiç kimseye karşı kullanılmaması gerektiğini söyledi.

Daha önce de başka bir muhalif partinin merkez ilçe başkanının İsmetpaşa Caddesi ile ilgili açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Başkan Mehmet Çakın, hazırlanan bilgilendirme metinlerinin ve kanunun gerekliliklerinin kendisine iletildiğini söyledi. İsmetpaşa’daki çalışmaya ilişkin konuşan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Şehrimizin en kıymetli, en prestijli, en pahalı caddesinin cephelerinin ne kadar karmaşık ve çirkin olduğu konusunda hepimiz hemfikiriz. Baktığımızda caddedeki birçok binamızın boyalarının ve sıvalarının döküldüğünü, artık zorunlu hale gelen yalıtımlarının yapılmamış olduğunu, tabela ve uydu antenlerinin görsel kirlilik oluşturduğunu, benzeri sebeplerle ortaya çıkan tablonun İsmetpaşa Caddesi’ne yakışmadığını görüyoruz. Bu konuda da herkesin hemfikir olduğunu düşünüyoruz.” ifadelerini paylaştı.

“PROJE TEK ELDEN, BÜTÜNCÜL BİR ANLAYIŞLA VE DAHA UYGUN MALİYETLE YAPILIYOR”

CHP İl Başkanı Karaoba’nın iddialarını da ele alan Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Belediye Meclisi’ne verilmiş olan yetki çerçevesinde 4 Ocak 2021 tarihinde buradaki cephelerin yenilenmesi ile ilgili bir karar alındığını, bu karar çerçevesinde yenilenmenin belediye eliyle gerçekleştirilmesinin ve bedelinin mülk sahipleri tarafından karşılanmasının ön görüldüğünü paylaştı. Niçin bu çalışmanın yapıldığına ve projenin kendilerine sağlayacağı katkılara yönelik mülk sahipleriyle ve ilgililerle görüşmeler yapıldığına, onlara aydınlatıcı metinler ulaştırıldığına değinen Mehmet Çakın, “Belediye binamızın da bölgeden ayrılması ile gelişen ve büyüyen şehrimizde İsmetpaşa Caddesi artık odak noktası olmaktan çıkmaktadır. Bu proje ile esnafımız için bölgenin yeniden değer kazanmasını hedefliyoruz. Projenin Belediyemiz üzerinden tek elden tamamlanması çalışmanın bütüncül bir şekilde sonuçlanması için önemli. Ve bu sayede toplu olarak yapıldığı için, sayın başkanın ifade ettiği şekilde daha pahalıya değil toplu olarak çok daha ucuza bu iş gerçekleştirilebiliyor.” dedi.

“HEM KANUNA UYGUN HEM DE ADRESE TESLİM İHALE NASIL OLUYOR?”

 Başkan Çakın şöyle devam etti; “Ayrıca sayın başkan tarafından firmanın belediyemizce belirlendiği, adrese teslim bir ihale yapıldığı iddiası ortaya atılıyor. Ama bir taraftan da Kamu İhale Kurumu’nun internet sayfasında ihalenin yayınlandığını ve gördüğünü fakat kamuoyu tarafından bilinmediğini söylüyor. Hem 4734 Sayılı Kanun çerçevesinde gerçekleşmiş olup hem de nasıl adrese teslim bir ihale olduğunu açıkçası nasıl izah edeceğini ben merak ediyorum. İhale, açık ihale usulüne uygundur. Ve evrakları her anlamda tam olan, benzeri çeşitli proje örneklerini daha önce hayata geçiren Ankara firması diğer firmaya göre çok daha uygun ve muhammen bedelin altında bir fiyat vererek ihaleyi kazanmıştır.” dedi.

 

Editör: TE Bilişim