Uşak'taki zammın özeti: CHP 1 TL’ye çayın altına gizledi; AK Parti olur verdiği karara karşı çıktı! Uşak'taki zammın özeti: CHP 1 TL’ye çayın altına gizledi; AK Parti olur verdiği karara karşı çıktı!

Uşak Kent Konseyi Başkanı Mehmet Kurnaz, Çarşı Uşak projesi için bir açıklama yaptı. Kurnaz, Çarşamba Pazarı’nın taşınmasıyla bölgenin eski trafik yoğunluğunu olmadığını belirterek, en kısa sürede yeşil alanları da içeren projenin hayata geçmesini temenni ettiğini bildirdi. Uşak Kent Konseyi Başkanı Mehmet Kurnaz, Çarşı Uşak projesi için yaptığı açıklamada, “Hepinizin malumu olduğu üzere;  Uşak Çarşamba pazarı, ayakkabıcılar çarşısı, zahire pazarı, eski otogar, fabrikalar caddesi gibi alanları kapsayan alanda yapılması düşünülen kentsel planlama kapsamında Çarşı Uşak projesi hayata geçirilmeye çalışılmaktadır.         Kapalı Pazar yeri olarak ta bilinen bu yer uzun yıllar boyunca sebze ve meyve ticaretinin merkezi olmuş, Uşaklı hemşerilerimize, ilimizin tek pazar yeri olarak hizmet vermiştir. Daha sonraki süreçte semt pazarları kurulsa da cazibesini hiç kaybetmemiştir.  Özellikle dar gelirli ailelerin alışverişlerini yaptıkları, herkesin bütçesine göre sebze meyve bulabildiği bir cazibe merkezi olmuştur. Ancak son zamanlarda trafiğin yoğunlaşması ve alışverişin semt pazarlarına kayması sonucu çarşamba günleri dahi eski yoğunluğunu kaybetmiştir” dedi.

Kurnaz, şöyle devam etti: “Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının da desteklediği ve Uşak Belediyesi tarafından yürütülen Uşak Çarşı Projesi ile bölgenin tekrar cazibe merkezi olması ve daha etkin kullanılması çalışmalarına başlanmıştır. Bu bağlamda Belediye yetkilileri bölgede faaliyet gösteren esnaflarımızla ve esnaf odası başkanlarımızla birebir görüşmelerini sürdürmektedir.  Hazırlanan Projede mülk sahiplerinin ve esnafların mağdur edilmemesi için azami gayretin gösterildiği kanaatindeyim. Kamuoyu ile paylaşılan görsellerde; İş yeri, dükkân, depo, pazar yeri, fuar alanı, otopark ve kent meydanları gibi faaliyet alanlarının bulunması bölgenin tekrar cazibe merkezi olmasını sağlayacaktır. Tabiki projde gösterildiği gibi yeşil alanının ve sosyal faaliyet alanlarının daha fazla olması insanların daha rahat ve huzurlu alışveriş yapmalarının sağlanması, yine unutulmaya yüz tutmuş bazı meslek dallarının burada özel alanlar ayrılarak mesleğin devamının sağlanması ve özendirilmesi,  nostaljik sokakların oluşturulması daha iyi olacaktır. Yine Şehrimizde farklı bir alışveriş ve etkinlik alanı oluşturulması o bölgeye yakın mahallelerde yaşayan insanların sosyal faaliyetlere daha çok katılımlarını da sağlayacaktır. Temennimiz bir an önce inşaatın başlaması ve taahhüt edilen süre içerisinde bitirilerek, vatandaşımıza yakışır, mutlu huzurlu alışverişin yapıldığı modern bir Çarşının ilimize kazandırılmasıdır”.

Editör: TE Bilişim