Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, ekonomik ömrünü tamamlayan ve çarşamba günleri kurulan kapalı pazaryerinin yerinde yenileceğini ve aynı kapsamda ayakkabıcılar çarşısında da dönüşümün sağlanacağını söyledi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Uşak Belediye Başkanı Çakın, şehir hafızasında yer bulan yerleri korumayı önemsediklerini ancak kapalı pazar yerinde yenilenmenin bir gereklilik olduğunu ifade etti. Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Uşak’ın merkezi günden güne genişliyor ve şehir büyüyor. Zübeyde Hanım Caddesi’nden Festiva’nın olduğu bölgeye kadar ticari ve yaşam alanı olarak bir genişleme oluyor, olmaya devam edecek. Biz de belediye olarak buraların imar revize planlarını gerçekleştirdik ve bu bölgenin dönüşmesinin önünü açtık. Bu yenilenmenin de en önemli tetikleyicisi, Çarşamba Pazarı, Ayakkabıcılar Çarşısı ve eski garajın olduğu; şu anda özel proje alanı olarak imarda kayıtlı olan bölgenin yenilenmesi olacak. Biz burası için çok güzel bir proje hazırladık, yakında paylaşacağız. Bu projeyle birlikte mevcuttaki Çarşamba Pazarını yerinde muhafaza ediyoruz. Altında otopark olan, bir açık hava alışveriş merkezi tarzında, modern, hijyenik ve keyifli vakit geçirebileceğimiz bir konsepti oradaki esnaflarımızla konuşmaya başlayarak gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Mevcuttaki esnaflarımızın devam edeceği şekilde bir yenilenme projesi hayata geçirmek için kollarımızı sıvadık. Belediyemiz eski binası ile yeni binası arasında kalan alan, Fatih Caddesi’ne kadar; çok daha nezih, çok daha aydınlık ve geniş sokaklara, bisiklet yollarına kavuşmuş olacak.” diye konuştu.

Öte yandan çarşamba pazarı yaklaşık 8 ay önce yaşanan yoğun rüzgar nedeniyle tahrip olmuştu. Kapalı pazaryerinin üst kısmındaki koruyucu saclar, savrulmuş ve sokağa çıkma yasağı olduğu için her hangi bir can kaybı yaşanmamıştı.

Uşak'ta 3 uyuşturucu tacirinden 1'i tutuklandı Uşak'ta 3 uyuşturucu tacirinden 1'i tutuklandı

Editör: TE Bilişim