Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, geçtiğimiz hafta manav esnafının geçici olarak taşındığı yaklaşık 60 yıllık Çarşamba pazarının, yenileneceğini ve buradaki ticari faaliyetin, çalışmanın tamamlanmasıyla tekrar devam edeceğini belirtti. Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, yeni Uşak Belediye binası olarak bilinen Kentsel Dönüşüm Alanı’ndaki geçici Çarşamba pazarında esnaf ziyareti yaptı.

Uşak'ta memurlara sendika değiştirten para için imzalar atıldı Uşak'ta memurlara sendika değiştirten para için imzalar atıldı

Burada esnafın ve vatandaşın talep ve beklentilerini dinleyen Çakın, Çarşı Uşak Projesi olarak adlandırılan çalışma kapsamında, yeni bir Çarşamba Pazarı inşa edileceğini dile getirdi. Geçici Çarşamba pazarı  hakkında konuşan Başkan Çakın, “Burada da (geçici Çarşamba pazarı) yoğun bir şekilde alışveriş devam ediyor. Şehrimiz için son derece kıymetli olan Çarşı Uşak Projemizin biran evvel hayata geçirilmesini, pazarcılarımızın da en kısa sürede bölgeye yeni yapacağımız modern kapalı pazar yerine dönmesini planlıyor, arzu ediyoruz” dedi.


Çakın, 2 hafta öncesine kadar kullanılan yaklaşık 60 yıllık Çarşamba pazarı içinde, “Çarşamba Pazarı eski bir pazaryerimiz ve Çarşı Uşak tamamlandığında pazarın eski yerinde hizmet vermesini istiyoruz” ifadesini kullandı. Başkan Çakın, Çarşı Uşak isimli proje kapsamında anlaşma imzalayan esnaflara 6 ay ilave kira yardımı için 31 Ocak 2023'e kadar anlaşma çağrısında da bulundu.

Editör: TE Bilişim