Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Şekere Evleri pazarının üstünün kapatılması için yapılan temel atma töreninde konuştu. Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, kendi mahallesi olan ve Şekerevleri olarak adlandırılan bölgedeki pazaryerinin üzerinin kapatılmasıyla birlikte, kentte hali hazırda devam eden 2 Pazar yeri yatırımının yakın bir zamanda biteceğini ifade etti.

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, 600 milyon TL’lik çarşı Uşak isimli projeyle ilgili yaptığı açıklamada, bölgedeki hak sahipleriyle birer birer anlaştıklarını ve karşılıklı iyi niyet ve dayanışma çerçevesinde projenin tamamlanacağını belirtti. Başkan Çakın, “Pazar denildiği zaman akla Çarşamba pazarı gelir. Geçtiğimiz dönem belediyemizin mahallerimizdeki pazaryerini çok konforlu hale getirmek için başlayan bir süreç var. Geçtiğimiz dönemde Mehmet Akif, Fatih ve Kemalöz’deki pazaryerlerimiz yapıldı ve üstleri kapatıldı. Bizler de artık gelişen ilimizdeki bütün pazaryerlerinin daha konforlu hale gelmesi için kapalı pazaryeri yapımına devam ediyoruz. Bunlardan biri de Karaağaç’taki projemiz. Bunun yanında Şekerevleri pazarımızın da üstünü kapatarak bu çalışmamızı sürdüreceğiz” dedi.

“Çarşamba pazarımızın bulunduğu bölgede yenilenme çalışması olacak” diyen Çakın, şöyle konuştu: “Pazaryerimizi çok daha modern, cazip ve ulaşılabilir hak sahiplerine de avantajlı bir şekilde dönüştüreceğiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla birlikte proje geliştirdik. Projemizi anlattığımız andan itibaren çok olumlu yankıları oldu ve şu anda buradaki hak sahipleri ile görüşmelere başladık. İmzalar atıldı ve gerekli ön talebi topladıktan sonra hızlı bir şekilde projeyi hayata geçireceğiz. Son derece modern bir pazarımızı “Çarşı Uşak”ı ilimize kazandıracağız.”

ŞEKEREVLERİ PAZARI 7 BİN METREKARELİK KAPALI HALE GELİYOR

Uşak Öğretmenevi'nin merkezdeki binası dökülüyor! Binayı öğretmenler kullanamıyorlar! Uşak Öğretmenevi'nin merkezdeki binası dökülüyor! Binayı öğretmenler kullanamıyorlar!

Şekerevleri Pazarının 7 bin metrekarelik kapalı bir alan haline geleceğini dile getiren Çakın, “Pazaryerinin üstünün kapatılmasıyla ilgili projemizin temelini atıyoruz. 2019 yılı seçimleri öncesinde mahallemizde yaptığımız ziyaretlerde ve ev toplantılarında hemşehrilerimizin bizden talep ettiği pazaryeri alanımızın üstünün kapatılmasıyla ilgili projeyi hayata geçirdik. Burada farklı bir çalışma yapacaktık ve odalarımızla yaptığımız görüşmeler doğrultusunda, zeminde hiçbir oynama yapmadan, esnafın rahat düz ayak bir şekilde Pazar alışverişini yapması için projeyi revize ettik. Proje bu yüzden bu güne kaldı. Biz her projemizi gerçekleştirirken, bize paydaşlık edecek olanları ve birlikte yol yürüyeceklerimiz ve odalarımızla mutlaka istişare yapıyoruz. Biz de gereken revizeyi gerçekleştirdik ve temelini attığımız bu projemizi nasip olursa Nisan ayı içinde esnafın kullanımına sunacağız.  İçinde bulunduğumuz alan yaklaşık 7 bin metrekare ve burayı membran sistemiyle kapatacağız. Pazaryerimizi çok daha modern ve kullanışlı hale getireceğiz” dedi.

“ŞEKEREVLERİ MAHALLESİNE ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPILIYOR”

Çakın, sözlerini şöyle tamamladı: “Projelerimiz şehrin 4 bir yanında sürüyor. Bir taraftan temel atıyor ve bir taraftan da açılışlar yapıyoruz. Pazaryerimizin üstünün kapatılması haricinde Alper Günbayram Okulu’nun yanında yarı olimpik yüzme havuzu yapılıyor. Fayansları döşeniyor ve kısa sürede hizmete girecek. Basketbol, tenis ve futbol sahasının olduğu bir kompleks ortaya çıkacak. Tüm mahallemize çok güzel ve spor yapacakları bir kompleksi kazandıracağız. Geçtiğimiz hafta Şekerevlerinin eğitim ve yaşam merkezimizin temelini attık. Atatürk Mahallemizin Sağlık Ocağı yoğunluğunu alacağız, kadınlara ve gençlere çok yönlü etkinlikler yapılacak. USMEK ile kurslar yapılarak sertifikalar verilecek. Burada bir cazibe alanı kazandırılacak. Mahallenin beklentileri için yeni yatırımlar hayata geçecek.” Öte yandan Başkan Çakın, pazaryerinin kapanması için temel atma butonuna bastı ve kurban kesimiyle tören son buldu.  

Editör: TE Bilişim