Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Millet Bahçesi projesinin ihalesinin yapıldığını ve TOKİ tarafından üstlenilecek çalışmayla Uşak Belediyesi’nin bütçesine dokunulmadan, projenin tamamlanacağını ifade etti.  Uşak Belediyesi’nin 2014’ten itibaren yapımına başladığı ve bir önce Başkan Nurullah Cahan tarafından başlatılan, kent park ismi daha sonra millet bahçesine çevrilen, projenin kalan kısmını TOKİ tamamlayacak. Bugüne kadar otopark alanı olarak kullanılan ve Uşak Valiliği’nin bulunduğu bölgedeki yaklaşık 110 bin metrekarelik yer altı otoparkı ve yeşil alan olarak tasarlanan proje için önceki hafta ihale yapıldı ve 220 milyon TL’ye yüklenici firmaya verildi. Söz konusu bölgedeki çalışmanın maliyetini TOKİ’nin üstlendiği ve burada belediyenin yönlendirici kurum olacağı ifade edildi.

Uşak Müftülüğü'nden emekli Mustafa Vural geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitirdi Uşak Müftülüğü'nden emekli Mustafa Vural geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitirdi

Söz konusu ihalenin Uşak Belediyesi’nin iktidar partisinde olması sayesinde yapıldığını belirten Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, esnaf ziyareti sırasında yaptığı değerlendirmelerde, “Merkezi hükümetle uyumlu belediyenin bir çok hizmeti sağlayacağını dile getirdik. Bugün yapımına başlanan Millet Bahçesi daha önce belediyenin üzerindeydi ve şimdi TOKİ tarafından 220 milyon TL’ye yapımına başlandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından da yeni stadyum ve diğer hizmetler için de 100 milyon TL para harcanacak ve bakanlık ödeyecek” dedi.

Çarşı Uşak projesine de değinen Çakın, “Çarşı Uşak projemiz için de kısa sürede temel atılacak ve Uşak modern bir alışveriş merkezine ve Çarşı Uşak projesine kavuşacak. Önümüzdeki günlerde 3’üncü sanayi sitesinin başladığını göreceğiz. Kısa bir süre önce bu yaz döneminde burada temel atılacak ve 100’lerce esnafımız burada dükkan sahibi olacak ve binlerce vatandaşımız iş sahibi olacak. Bunun gibi bir çok projenin hayata geçmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim