Canan Kaftancıoğlu’na verilen hapis cezası ve siyasi yasak kararını değerlendiren CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, “Canan Kaftancıoğlu’na 10 yıl önceki paylaşımları nedeniyle ceza veriliyorsa, tutuklanmayacak hiçbir AKP’li kalmaz” dedi.

Yargıtay, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun 3 davadan aldığı cezaları onadı, 2 davayı ise düşürdü. Karara tepkiler CHP’nin Genel Merkezi ve il ve ilçe teşkilatları boyutunda gelmeye başladı.

Hurdalar hakkında konuşan Uşak Belediye Başkanı Çakın: Varsa somut delil gereğini yaparım Hurdalar hakkında konuşan Uşak Belediye Başkanı Çakın: Varsa somut delil gereğini yaparım

Kararı değerlendiren CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba da, hukuka aykırı davranıldığını ifade etti. Türkiye’nin acilen normalleşmeye ihtiyaç duyduğunu ve bu kararın demokrasi ve hukuk devleti anlayışıyla bağdaşmadığını dile getiren Karaoba, “Keyfi olarak, 1 kişinin 2 dudağının arasında alınan kararlar, tüm yurttaşlarımızı olumsuz etkiliyor. Bugün Canan Kaftancıoğlu için alınan hukuksuz kararla, yarın hepimiz karşı karşıya kalabiliriz. Bu hukuk tanımaz düzen bitmediği sürece de ülkemiz hiçbir şekilde normale dönmez. İktidarı ve sarayı saran korku dağları giderek büyüyor. AKP zihniyeti, kendi suçlarını örtmek için Canan Kaftancıoğlu ve kendisini ülkemizin demokrasisi için feda eden insanları harcıyor” dedi.

Karaoba, şöyle konuştu: “Canan Kaftancıoğlu’na 10 yıl önceki paylaşımları nedeniyle ceza veriliyorsa, tutuklanmayacak hiçbir AKP’li kalmaz. Düne kadar FETÖ ele başına methiyeleri kimlerin dizdiğini biz unutmadık. Bu zihniyetin bugün terörist ilan ettikleriyle, etli pilava kaşık salladığı günleri de unutmadık ve unutmayacağız. Bugünler geçecek ve ülkemiz elbet normalleşecektir. Bizler Canan Kaftancıoğlu’nun ve kendisini demokrasi için ortaya koyan herkesin yanındayız” .

Editör: TE Bilişim