AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Ekim 2018’de Uşak Valisi olarak atanan Funda Kocabıyık’ın eşinin Gezi parkı paylaşımları nedeniyle görevden alınmasına, CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba tepki gösterdi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan CHP Uşak İl Başkanı Karaoba, “Bizim için hangi görüşten olursa olsun, fark etmez biz haksızlığa uğrayanların yanında oluruz. Bugün de Uşak Valisi Funda Kocabıyık kendi rızasının dışında gelişen olaylar nedeniyle haksızlığa uğramıştır. Şöyle ki; eşinin yaptığı, “Bizimki de nasıl bir kader böyle! Tüm hayatımızda CHP’nin 1946’da yaptığı seçim hilesini tenkit ettik.  2019’da İstanbul’da bir benzerini biz yaptık.

Hayatımız boyunca Menderes’i ipe çeken zalim hakim ve savcılara lanet okuduk; şimdi onların benzerleri vicdansız hükümler kuruyorlar” paylaşımı nedeniyle, kararname dahi yayınlanmadan görevden uzaklaştırılmıştır. Bu karar, kayıtsız şartsız itaat eden insanların istendiğini göstermektedir. İşini yapan Vali Hanımın görevden alınması doğru değil” dedi.

Sivaslı Tatar'da kayıp olan Hüseyin Bulkaz cinayete mi kurban gitti? Sivaslı Tatar'da kayıp olan Hüseyin Bulkaz cinayete mi kurban gitti?

Karaoba, “İktidar, kendi içindeki en küçük bir eleştiriye dahi izin vermiyor. Uşak Valisine yapılanların doğru olmadığını düşünüyoruz. Bu şekilde görevden alma durumu, bizim kadim devlet geleneklerimize de aykırıdır” dedi.

Editör: TE Bilişim