USAKPORT.COM///
CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, 8 Eylül’de Uğur Medya isimli haber kanalına yaptığı açıklamada, Gürsel Tekin’in HDP’ye bakanlık verebilir sözlerini değerlendirdi. Bu videodaki ifadeleri, 7 Ekim 2022 Cuma günü, haberleştirdik ve konu daha sonra İhlas Haber Ajansı tarafından da işlendi. İhlas Haber Ajansı, haberde Özkan Yalım’ın HDP’ye hangi şartlarda bakanlık verilebileceğine dair kısma yer verdi ve abonelerine servis etti. 11 Ekim 2022 Salı günü İHA tarafından servis edilen haberi bazı basın yayın organları, Yalım’ın HDP’ye bakanlık verilebileceği şeklinde haberleştirdi. Bunun üzerine bugün CHP Uşak İl Binası’nda bir açıklama yapan CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Akşam ve kendisiyle ilgili saptırma haber yapan basın ve yayın organlarını dava edeceğini belirtti.
KENDİSİ ALEYHİNE YAZI YAZAN UŞAKLI VATANDAŞLARA SESLENDİ!
Şu anda Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun 2015’teki ara dönemde, HDP’li Müslüm Doğan’a verilen bakanlık görevine değinen Yalım, HDP’ye sadece AK Parti’nin bakanlık verdiğini ileri sürdü.  
1969’da Eşme’de doğduğunu ve burada yaşadığını belirten Yalım, kendisinin milliyetçiliğinin asla tartışma konusu olmayacağını belirterek, “Hiç kimse benim milliyetçilik ve vatanperverliğimle kantara çıkmasın. Dediklerimi saptırdığı için Akşam Gazetesi’ne dava açacağımı belirtmek istiyorum. 2015 yılının temmuz ve ağustos ayını hatırlayın. Benim aleyhime yazı yazan Uşaklı vatandaşlara sesleniyorum. Bu adı geçen partiye biz bakanlık vermedik. 2015’te Sayın Müslüm Doğan’ı AK Parti bakan olarak seçti ve 3 buçuk ay görev yaptırdı” dedi.

Uşak Belediye Başkan yardımcılarına görevleri verildi! Şanlı, zabıta ve mezarlıklara da bakacak! Uşak Belediye Başkan yardımcılarına görevleri verildi! Şanlı, zabıta ve mezarlıklara da bakacak!


NEDEN ‘DOĞU KÖKENLİ’ İFADESİNİ KULLANDIĞINA DAİR SORUYU YANITSIZ BIRAKTI
CHP Uşak Milletvekili Yalım, 8 Eylül’de Uğur Medya haber kanalındaki açıklamasında kullandığı, “Sayın Gürsel Tekin’in yaptığı açıklama kendisi Doğu kökenli olduğu için şahsi bir açıklamadır. Partimizin görüşü değildir” ifadesiyle ilgili soruya yanıt vermek istemedi.
“Neden doğu kökenli ifadesini kullandınız?” sorusu üzerine yanıt vermekten kaçınan Yalım, “Bu konuyla alakalı ben gerekli yorumları yaptım daha fazla konuşmak istemiyorum. Gerekli açıklamayı az önce yaptım. Teşekkür ederim” dedi.
Özkan Yalım’ın ilk açıklaması şöyleydi: “CHP’de başta Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu, sözcümüz ve 3 grup başkan velimiz var. Bu 5 kişinin dışında yapılan açıklamalar, partiyi bağlamaz. Ancak bu 5 kişinin açıklama partinin görüşüdür. Burada Sayın Gürsel Tekin’in yapmış olduğu açıklama şahsını bağlar. Sayın Gürsel Tekin’in yaptığı açıklama kendisi Doğu kökenli olduğu için şahsi bir açıklamadır. Partimizin görüşü değildir. HDP nasıl bakanlık alabilir? HDP bir ittifak içinde olursa, hükümeti kurma yetkisi alırsa, birden fazla çok sayıda bakanlığı olabilir. Bugün HDP’li vekiller temiz kağıdı almış ve YSK’dan izinli olduğu için parlamentodalar. HDP’nin şu milletvekili şu şekilde ve bu şekilde deme lüksümüz yoktur. Parlamentoya gelen vekiller milletvekili olma şartını taşıyor ve bunun dışında terörle ilgili bağlantı yargının işi. Gürsel Tekin’in açıklaması bizi bağlamaz, şahsidir”.

Öte yandan basın toplantısına CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba ve parti yöneticileri de katıldı.

Editör: TE Bilişim