Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6’lık depremle ilgili yaptığı değerlendirmede, “Nasıl deprem bir afetse, kuraklık da ilimiz için bir afet gibi. Suyun kesilmesini beklememek lazım ve bu konuda duyarlı olmak lazım” dedi.

Uşak'ta memurlara sendika değiştirten para için imzalar atıldı Uşak'ta memurlara sendika değiştirten para için imzalar atıldı

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak Belediye Meclisi’nde kurumsal ve toplumsal bazda deprem mağdurları için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Burada kuraklıkla ilgili konuşan Başkan Çakın, “Mart ayındayız ve dışarıdaki havanın derecesi malum. Nasıl deprem bir afetse, kuraklık da ilimiz için bir afet gibi. Suyun kesilmesini beklememek lazım ve bu konuda duyarlı olmak lazım. Bu konuda biz belediye olarak üzerimize düşeni hızlı bir şekilde yapıyoruz. Hızlı bir şekilde adımlar atmamız gerekiyor ve vatandaşlarımızı bu sular kesilmeden, sularımızı tasarruflu bir şekilde kullanmamız gerektiğini anlatıyoruz” dedi.

55 YENİ KUYU KAZDIK AMA BU YETERLİ BİR ÇALIŞMA DEĞİL

“Göreve başladığımız günden beri 55 yeni kuyu kazdık ve bunun çözüm olmadığını biliyoruz. Kuyuları kazıyoruz evet ama su seviyesi her kazılan kuyuda aşağıya iniyor, enerji maliyetleri artıyor” diyen Başkan Çakın, şöyle konuştu: “Kuyudan alınan sular, başka bir kuyunun çözmesine neden oluyor. Bu yıl 8 kuyu kazdık ve DSİ ile yapıtğımız görüşme neticesinde İkisaray’dan 4 kuyuyu daha bünyemize aldık. İzmir-Ankara karayolunun bulunduğu bölgeden boruları geçirdik ve buradaki suları da sisteme bağlayacağız. Bunun yanında bizim tek su kaynağımız olan Murat dağı var ve burada da 2 tane memba var. Küçükler Barajımız var geçen yıl 12 milyon metreküp olan baraj kapasitesi olmasına rağmen geçtiğimiz yıl yarısı bunun tarımsal suda kullanıldı ve 2 buçuk milyon metreküp su alındı”.

ÇOKRAĞAN KAYNAĞI’NIN ÇÖKME GEREKÇESİYLE KAYBOLMAYACAĞINDAN EMİN DEĞİLİZ

Murat Dağı’ndaki Küçükler Barajı’nın yanı sıra Çokrağan kaynağının da kent için önemli bir nimet olduğunu söyleyen Başkan Çakın, “Çokrağan kaynağı bizim için büyük nimet. Ama çökme gerekçesiyle kaybolmayacağından emin olmadığımız bir nimet. Biz ne yapıyoruz bu bölgede, daha dağlardaki suların batmadan baraja ulaşması için öncelikle Darıdere bölgesinde DSİ işbirliği ile çalışma yapıyoruz. Kuraklık nedeniyle duran çalışma tekrar başlayacak ve buradan takviye olarak sular gelecek. İkinci aşamada da barajın takviye olması nedeniyle bununla beraber proje çalışmalarımız da olacak. Bununla beraber bölgeye yakın olan Baltalı Göleti’nin oradan suyun sisteme bağlanması için de bir çalışmamız var. Bu da önemli gündem maddemizden bir tanesi. Bununla ilgili bir ihale süreci başlayacak. Kaynaklarımızı kaybetmemiz için yağışı bir kenara bırakırsak, olan suyu da kaybetmemek ve hareketliliğin bitmemesi için de madencilik faaliyetlerine karşı tavrımızın da sürdüğü ortadadır. En yakın zamanda DSİ’den de bu konuda bir açıklama olacak ve koruma alanı ilanı yapılacak. Biz kaynakları etkin kullanmak için çağrı yapıyoruz ve bu konudaki duyurularımızı görüyorsunuz. Kaynaklar etkin kullanmak için daha fazla gayret göstermek de son derece önemli” dedi.

Editör: TE Bilişim