Uşak’tan deprem bölgesinde yer alan Hatay’ın Samandağ ilçesine yoğun bir destek gitti. Depremin olduğu andan itibaren kentte kriz masasını kuran Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ve kentteki diğer idareciler, depremle mücadele için yoğun bir çalışma başlattı. Kentten ilk gün çok sayıda ekip, bölgeye sevk edilirken, buradaki vatandaşın battaniye, yemek, ilaç ve sağlık bakımı, erzak ve giyecek ihtiyaçlarının karşılanması için Uşak Valiliği, Uşak Belediyesi,  Kızılay ve AFAD ekipleri, sivil toplum kurumları ve gönüllü vatandaşlar buradaki çalışmaları yerinde takip ediyorlar.

Ayrıca kentteki yemek işi yapan bazı işletmelerin sahipleri de gönüllü olarak burada sahra mutfakları kurdular ve bu mutfaklarda deprem nedeniyle mağdur olan vatandaşların yanı sıra, bölgede arama ve kurtarma çalışması yapan ekipler, yardım ve destek sağlayan ekip ve gönüllülere de günlük 3 öğün yemek pişiriyorlar.

Samandağ ilçe merkezinde bulunan Dr. Alaeddin Cilli İlkokulu’nun bahçesine, deprem felaketinin olduğu gün ulaşan Uşak Belediyesi’ne bağlı ekipler, burada vatandaşa destek için kısa sürede sistemi kurdular.

UŞAK İTFAİYESİ EKİPLERİ 12 KİŞİYİ ENKAZDAN SAĞ ÇIKARDI

Uşak Belediyesine bağlı İtfaiye Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, arama ve kurtarma faaliyetlerine yoğun bir şekilde destek verdiler. Uşak Belediyesi ekipleri, Samandağ ilçe merkezinde yıkılan evlerde arama ve kurtarma çalışması yaptılar. Uşak İtfaiyesi ekipleri, burada yoğun bir şekilde dinleme, arama ve kurtarma çalışmaları yaptı. AFAD ekipleriyle koordineli olarak çalışan ekipler, şu ana kadar 12 vatandaşı enkaz altından sağ kurtardılar. Ekipler, bazı enkazlarda yoğun çalışma yapmalarına rağmen sağ kurtulamayanların da olduğunu ve bölgedeki vatandaşın acılarını sarmak için destek olmaya devam ediyor.

UŞAK BELEDİYESİ YÖNETİMİ, BÖLGEDEKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

Uşak Belediye Başkan yardımcılarına görevleri verildi! Şanlı, zabıta ve mezarlıklara da bakacak! Uşak Belediye Başkan yardımcılarına görevleri verildi! Şanlı, zabıta ve mezarlıklara da bakacak!

Öte yandan Uşak Belediyesi yönetimi, bölgedeki çalışmaları yerinde incelemek üzere dün, Samandağ’a geldi. Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Başkan Yardımcıları, Uşak Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte AK Parti Uşak İl ve İlçe yönetimi de bölgede incelemelerde bulundu. Belediye yönetimi, buradaki eksikler ve taleplerin temini için Uşak’tan bir sonraki gelecek olan ekiplere gerekli bilgilerin verilmesini istedi.

UŞAK BELEDİYESİ EKİPLERİ REVİR KURDU

Uşak Belediyesi ekipleri, burada Düzce ve Şemdinli’den gelen belediye ve diğer kurum ekipleriyle de koordineli çalıştılar. Düzce ve Şemdinli ekipleri bir çok ihtiyacını Uşak Belediyesi’nin kurduğu destek noktasından sağladı. Bunun yanı sıra Eskişehir’den ve Giresun’dan gelen jeneratör ekipleri de Uşak Belediyesi ekiplerine dahil oldular. İstanbul’dan da gelen ekiplerin bir kısmı da Uşak’tan gelen ekiplerle koordineli çalıştılar.  Uşak Belediyesi ekipleri, Dr. Alaeddin Cilli İlkokulu’nun giriş katında bir revir kurdu.

Burada ihtiyaç duyulması muhtemel ilaçlar yer alırken, aynı zamanda Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden ve diğer sağlık kurumlarından gelen öğretim üyeleri ve sağlık ekipleri görev alırken, buradan afet mağdurlarının yanı sıra arama kurtarma faaliyetlerde görev alanlar da yararlandılar. Ayrıca Eskişehir ve Alanya’dan gelen sağlık ekipleri de Uşak’tan gelen ekiplerin koordinasyonu ile çalışmalarını daha verimli sürdürdüler. Okul binasına kurulan revirden gerekli görülmesi durumunda hastaneye ve civar köylere de ilaç desteği verildi.

 SAMANDAĞ HALKI: UŞAK BİZİM İKİNCİ MEMLEKETİMİZ

Deprem bölgesinde zaman zaman vatandaşlar, yapılan çalışmalardan dolayı burada görev alan ekiplerle konuştular. Samandağlı deprem mağdurları, “Uşak olmasaydı, burada hiçbir imkan olmazdı. Bu memleket Uşak’ı bir daha unutmaz ve burası için yaptıklarınız çok değerli. Böylesine fedakar çocuklar yetiştiren tüm anne ve babalara teşekkür ediyoruz” ifadesini kullandı. Öte yandan Uşak Belediyesi bölgeye destek olmaya devam ediyor.  

Editör: TE Bilişim