Atalay Savaş, “Ben şu şu kadar bu bu kadar vermiş mantığında değilim. Sağ elin vereceğini sol elin görmemesi lazım. Bizim kendi gücümüz ölçüsünde maddi yardımlar sağlandı ve bizim komisyonumuzun içinde Milli Eğitim Müdürümüz de vardı. Yaptığımız harcamaları onlardan gelen istek üzerine yaptık” dedi.

Katıldığı bir TV programında değerlendirme yapan Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Atalay Savaş, deprem felaketinin ardından yapılan yardımlar ve ardından ortaya çıkan durumlarla ilgili bir değerlendirme yaptı. Savaş, “Deprem derin bir şekilde bizleri üzdü ve binlerce kilometre uzakta bunu yüreğimizde ziyadesiyle hissettik. Oradaki insanlarımıza Allah sabır versin. Biz battaniye ili olduğumuz için bizden battaniye istendi. Çünkü hava soğuktu ve ilk günden itibaren Sayın Valimizin koordinasyonunda battaniye üreten iş adamlarımızın ürettikleri battaniyeyi de oraya gönderdiler. Sanayicimiz ve vatandaşımız bizi gururlandırdı. Bizler de oda başkanları olarak toplantı yaptık ve ferdi olarak da ilk andan itibaren de yardımlaşma atmosferi oluşturduk. Biz ne yapabiliriz diye düşündük ve oda başkanlarıyla bir toplantı yaptık” dedi.

SAĞ ELİN VERDİĞİNİ SOL EL GÖRMEMELİ!

“Esnaf olarak bizim de AFAD’da mücadele etmek için bir ekip kurmamız gerektiği ortaya çıktı. Bundan sonraki afetlerde daha koordinasyonlu ve daha az sorun yaşayarak bu işin içine gireceği” diyen Savaş, şöyle konuştu: “Battaniye yetti mi? Yetmedi elbette. Ben şu şu kadar bu bu kadar vermiş mantığında değilim. Sağ elin vereceğini sol elin görmemesi lazım. Bizim kendi gücümüz ölçüsünde maddi yardımlar sağlandı ve bizim komisyonumuzun içinde Milli Eğitim Müdürümüz de vardı. Yaptığımız harcamaları onlardan gelen istek üzerine yaptık. Ekmek var ve ne gerek meyve suyu ihtiyaç ve ciddi bir şekilde meyve suyu gönderdik. Çadır denildi, soba denildi ve ne lazımsa gönderdik. İlk günlerde lojistik sorunu vardı ve Konya-Adana yolu kapalıydı ve sağ olsunlar üyelerimiz, hiçbir menfaat gözetmeksiniz ellerinden geldiğince bu açığı kapatmaya çalıştılar. Bizler de devreye girdik ve o arkadaşlarımıza da destek olmamız gerekti ve lojistik unsurlara katkı sağladık”.

UŞAKLI HİÇBİR ZAMAN FIRSAT YASİRLİĞİ YAPMAZ

Battaniye fiyatlarıyla ilgili spekülasyonlara değinen Atalay Savaş, “Beni üzen bir konu battaniye üzerinde dönen spekülasyondu ve ben bu işe şahit oldum. Battaniye firmalarıyla görüştük ve ilk gün elde olanlar gitmişti. Hiçbir Uşaklı bir menfaat çıkarmaksınız ve kötü niyetli kullanmak için çalışmadı. Battaniyede kalite var ve bunlar 3 veya 4 çeşit oluyor. İlk gün herkese ulaşsın diye ucuz ve daha fazla battaniyeleri tercih ettiler. Dışarıdan arayanlar daha pahalıya satılan battaniyeyi 350 lirayken 250 demiş. O arkadaşlar da bunu yememiş ve içmemişler ve battaniyeyi 250 lira yaptılar demişler. Adam kaliteli battaniyeye bu fiyatı çekmiş ve bunu da kamuoyu ile paylaşmış olalım. Hiçbir Uşaklı fırsat yasirliği derlerler ya onu yapmazlar. Biz bir de hesap açtık ve para da topladık. Gönderdiğimiz ürünlere orada çok fazla ihtiyaç olmadığı ifade edildi ve bazı TIR’larımızı da iptal ettik.  Koordineli bir şekilde yapılırsa bu işlerde çok fazla verim alınıyor. Özellikle böyle durumlarda bu tip gönüllü faaliyetler çok yararlı oluyor” dedi.

Özkan Yalım, açıklama yapma gereği duydu! Özkan Yalım, açıklama yapma gereği duydu!

BAŞKAN YARDIMCILIĞINI BIRAKAN DURMUŞ YAVUZ, ATALAY SAVAŞ’A VEDA ZİYARETİNDE BULUNDU

Öte yandan Uşak Belediye Başkan Yardımcılığı görevini bırakan Durmuş Akkaya, Atalay Savaş ve esnaf odası başkanlarını ziyaret ederek vedalaştı. Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın göreve geldikten sonra talebi üzerine İstanbul’dan kente gelen ve göreve başlayan Durmuş Akkaya'nın akademik kariyerini gerekçe göstererek görevini bıraktığı ifade edildi. Atalay Savaş, Durmuş Yavuz’a Uşak’ta işlenen deri bir post hediye edildi.

Editör: TE Bilişim