Uşak Öğretmenevi'nin merkezdeki binası dökülüyor! Binayı öğretmenler kullanamıyorlar! Uşak Öğretmenevi'nin merkezdeki binası dökülüyor! Binayı öğretmenler kullanamıyorlar!

Uşak Elektronik Teknisyenleri Odası Başkanı Harun Arslan, Hatay Samandağ’da görev yaptıklarını ve burada haberleşmenin sağlanması için telsiz tertibatını kurduklarını belirterek, “Bu afet telsizlerin önemi bir kez daha ortaya koydu. Sahada çalışan ekipler telsiz sayesinde haberleşerek çalışmalarını sürdürdüler” dedi. 

Depremde telsizlerin öneminin anlaşıldığını belirten Uşak Elektronik Teknisyenleri Odası Başkanı Harun Arslan, telefonla haberleşemeyen ekiplerin telsizle bu açığı kapattığını ve çalışmaları bu sayede koordine ettiğini kaydetti. Harun Arslan, “Normal zamanda telsizin çok fazla önemi göze çarpmıyor. Fakat böyle durumlarda telsiz önemli bir iletişim aracı oluyor. Oradaki ekiplerin bir birinden habersiz olmayı nedeniyle biz yola çıktık ve Samandağ’a doğru yola çıktık. Elimizden geldiğince koordinasyonu sağladık ve Hatay Koordinasyon Merkezi’yle iletişimi sağladık. Uşak Belediyesi, AFAD ve tüm sivil toplum örgütleri çok iyi bir çalışma yaptılar. Normal şartlarda sahaya inemeyecek olan ekiplerimiz de sahaya inmek zorunda kaldı. Makro bir deprem olduğu için normalde geri hizmet verecek olan ekiplerimiz de sahaya indiler” dedi.

AFAD ile bundan sonraki afetlerle daha koordineli çalışmak istediklerini anlatan Arslan, “Burada bizim bir projemiz var ve inşallah bunu başarırız. Biz çok büyük bir esnaf oluşumuyuz ve gönüllü olarak bu çalışmayı yapmak niyetindeyiz. Gönüllü arkadaşlarımızla koordineli ve iletişim içinde yapılırsa çok başarılı olunuyor. Devletin artık bu tip durumlarda yardım isteyeceği durumlar oluyor. Akredite olarak AFAD bünyesinde bu işi yaparsak çok daha iyi olur” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim