Uşak’ın Dörtyol mevkiinde faaliyet gösteren Uşak Park AVM isimli işletmenin bodrum katında depo olarak kullanılan bölümde, henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Oyuncakların bulunduğu bölümde çıktığı ifade edilen yangına, Uşak Belediyesi İtfaiyesi ekipleri, 112 sağlık ekipleri ve polis ekipleri müdahale etti.

Olay yerine intikal eden ve önceki gün Samandağ’daki arama kurtarma faaliyetlerini tamamlayarak kente dönen itfaiye ekipleri, saat 15’de çıkan yangına müdahale etmek için olay yerine ulaştı. Yangının işletmenin yanı başında bulunan Osmanlı Lokantası’nın altında çıktığı ve buraya 2 taraflı girişin olduğu görüldü. Osmanlı Lokantası'nın altındaki kısmın da Uşak Park AVM'ye ait olduğu belirtildi. 

İtfaiye ekipleri, dumanlar arasında kaldığı belirtilen Fuat Koyuncu isimli işletmeciye ulaşmak için dumanların arasına girdi. Dumanlar arasından çıkarılan Fuat Koyuncu hastaneye kaldırıldı ve burada müdahalenin devam ettiği öğrenildi.

Yalım'ın meclis üyesi adayı Kudret Yörük: Şovu bırakın, emekliye 1000 lira sözünüzü tutun Yalım'ın meclis üyesi adayı Kudret Yörük: Şovu bırakın, emekliye 1000 lira sözünüzü tutun

Yangına müdahale eden itfaiye ekibinden 2 kişi de dumandan zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. Dumanlardan zehirlenen itfaiyeciler de 112 ekipleri tarafından Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılırken, burada tedavi altına alındıkları belirtildi.        

Yangının henüz neden çıktığı bilinmiyor ve olay yerinde olası bir patlama riskine karşı UDAŞ ekipleri de gittiler. Yangının kara dumanlar ortaya yaymasının nedeni ise oyuncak bölümünün yanması olduğu ifade edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Editör: TE Bilişim