İşleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Uşak Valisi Funda Kocabıyık geçici görevle İçişleri Bakanlığı emrine görevlendirilmiştir" denildi.
Uşak Valisi Funda Kocabıyık, İçişleri Bakanlığı tarafından geçici görevlendirme ile Ankara’ya çekildi. İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada; "Uşak Valisi Funda Kocabıyık, geçici görevle İçişleri Bakanlığı emrine görevlendirilmiştir" denildi.

Uşak'ta Ramazan ayı içinde litrelerce kaçak alkol yakalandı Uşak'ta Ramazan ayı içinde litrelerce kaçak alkol yakalandı

Kararın alınmasında Vali Kocabıyık'ın eşi eski AK Partili Milletvekili Hüseyin Kocabıyık'ın Gezi Parkı davasıyla ilgili attığı tweetlerin etkili olduğu ifade edildi. Hüseyin Kocabıyık, " "Bizimki de nasıl bir kader böyle! Tüm hayatımızda CHP’nin 1946’da yaptığı seçim hilesini tenkit ettik. 2019’da İstanbul’da bir benzerini biz yaptık. Hayatımız boyunca Menderes’i ipe çeken zalim hakim ve savcılara lanet okuduk; şimdi onların benzerleri vicdansız hükümler kuruyorlar. Hukuk dışı kararların hakim ve savcıları bizi, hayatımızı adadığımız ne kadar kutsal değer varsa onları savunamaz hale getiriyorlar. Bu karar sahipleri mazide başardığımız her şeyi yıkıyorlar aslında. Bu yıkıma dur diyecek otorite bellidir ve ondan imdat istiyoruz.'' demişti.

EDİTÖRÜN NOTU:

Uşak Valisi Funda Kocabıyık'ı son yaptığımız haberle eleştirmiş ve yoğun koruma ordusunun olmasını doğru bulmamıştık. Fakat Valinin, sırf eşi görüşlerini açıkladı diye görevden alınmasını da doğru bulmuyoruz. Vali Kocabıyık, valilik görevinde yaptığı ve yapamadıklarıyla değerlendirilip görevde tutulmalı veya uzaklaştırılmalıydı.

Editör: TE Bilişim