USAKPORT.COM/// Bir süre önce yıkılan Uşak Belediyesi eski hizmet binasının yeni bir iş merkezine dönüşmesi için temel atıldı. Uşak Belediyesi’nin efsaneleşen Başkanlarından Hakkı Yağcı döneminde temeli atılan ve kasap hali olarak faaliyete geçen binanın ekonomik ömrünü tamamlaması ve depreme dayanıksız olması nedeniyle yıkılan bina, esnafın ve vatandaşın yoğun olarak kullanacağı bir merkeze dönüşecek. Temel atma töreninde bir konuşma yapan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, çalışmaların Mart 2023’te biteceğini belirterek, “İlimizin işlek bölgelerinden İsmetpaşa Caddesi’nin zemin düzenlemesi için de ihale gerçekleşti, yakın zamanda burası da başlayacak” dedi.

Özkan Yalım, açıklama yapma gereği duydu! Özkan Yalım, açıklama yapma gereği duydu!


1953’te dönemin Belediye Başkanı Hakkı Yağcı tarafından planlanan ve merhum Başbakan Adnan Menderes’in temelini attığı eski belediye hizmet binası, yıkıldı ve yenilenecek merkez için temel atıldı. Depreme dayanıksız olduğu için yıkılan ve kentin tarihi yapısının ortaya çıkması için 2 katlı olarak planlanan binanın bulunduğu bölgedeki eski kasap hali de yenilecek.  Projede, eski kasap hali kısmı korunacak ve bu alanda sadece tadilat yapılacak. Buna göre ön kısma yapılacak bina da 6 metre daha geriye çekilecek ve bu sayede Ulu Camii’nin görünümü engellenmeyecek. Daha önce çeşitli tartışmalara konu olan binanın temel atma töreni, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, AK Parti Uşak İl Başkanı Fahrettin Tuğrul, Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşların katıldığı bir törenle yapıldı. Binanın inşaatının Mart 2023’te biteceğini belirten Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, projeyle kente dinamik bir yapının kazandırılacağını dile getirdi. Başkan Çakın, “Eski belediye binamızı esnafın ve vatandaşın kullanımına açıyoruz. Bu yapıyı önümüzdeki yılın Mart ayı içerisinde hayırlısıyla burayı açacağız ve yeni oluşturulacak dükkanları da esnaflarımızın kullanımına sunacağız” dedi.

İSMETPAŞA CADDESİ DE YENİLENECEK

İsmetpaşa Caddesi’nde de yenileme çalışmasının başlayacağını ifade eden Başkan Çakın, “İsmetpaşa Caddesi ilimiz için önemli ve daha önce burada bir cephe yenilemesi yaptık.  Caddemiz daha güzel bir hale geldi ve zemin düzenlemesi için de ihale gerçekleşti, yakın zamanda burası da başlayacak. Tüm bu projeler ve yapılacak olan yeni yatırımlarla birlikte şehir merkezimizin cazibesinin devam etmesini, bu vesileyle de esnaflarımızın ekonomik anlamda değer kaybetmeden işlerini sürdürebilmelerini temenni ediyorum” ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilişim