EYT nedeniyle yoğun çalışan SGK Uşak İl Müdürlüğü’ndeki memurların maaşı, kurumdaki ilkokul mezunu işçilerinden dahi düşük. SGK’daki memurlar adına bir açıklama yapan Büro Memur Sen Uşak Şube Başkanı Osman Savaş, “Kuramdaki ilkokul mezunu işçinin kazancı, merkez müdürleri ve müdür yardımcıları dahi geçti. Memurun aldığının da çok çok üstünde. Bizim kimsenin aldığı maaşta gözümüz yok. Ancak memurlar olarak biz burada çok sıkıntıya girdik. Üniversiteyi bitirmiş, yüksek lisans yapmış, doktora yapmış ve kariyer sahibi olmuş, KPSS’ye girmiş ve tayinle buraya gelenler olarak, hak ettiğimizi aldığımızı düşünmüyoruz. Yoksa işçi de bizim kardeşimiz. Bizim tek isteğimiz hakkaniyetli bir ücretlendirme. Fakat adil bir ücretlendirme bakanlıkça yapılmıyor ve bunun bir an önce sağlanması lazım” dedi.

Son dönemlerde EYT ve kıdem tazminatı işlemleri nedeniyle yoğun günler yaşayan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Uşak ve diğer İl Müdürlüklerinde çalışanlar, özlük haklarının verilmesini ve daha uygun çalışma ortamı sağlanmasını istiyor. Memura 3600 ek göstergenin dahi reva görülmediğini belirten ve konuyla bir açıklama yapan Büro Memur Sen Uşak Şube Başkanı Osman Savaş, şu anda kurumdaki hizmetli kadrosunda bulunan işçilerin maaşının şeflerin maaşını geçtiğini belirterek, “Sadece Uşak’ta 20 binin üzerinde EYT’li var ve bunun dışında kıdem tazminatı için de vatandaş bize geliyor. Hafta sonları dahi çalışıyoruz. Buna rağmen yeni işe başlayan memur 9 bin 500 TL alıyor, işe yeni giren işçi ise 13 bin 500 TL’yle başlıyor.  Özetle yeni başlayan bir işçi 25 yıllık memurdan ve şeften daha fazla ücret alıyor. Paspasını çekip gidiyor ve biz memur olduğumuz için attığımız her imzadan sorumluyuz. Buna rağmen özlük haklarımız düşük” dedi.

Uşak Çocuk Kent, Erdoğan'ın sesini taklit eden Muhammet Nur Nahya'nın da katılımıyla açıldı Uşak Çocuk Kent, Erdoğan'ın sesini taklit eden Muhammet Nur Nahya'nın da katılımıyla açıldı

Kahramanmaraş Merkezli ve 10 ilde etkisi görülen depremin ardından  bölgeye destek olduklarını belirten Büro Memur Sen Uşak Şube Başkanı Osman Savaş, çalışanların sorunlarıyla ilgili gazetemize bir açıklama yaptı. Savaş, deprem nedeniyle hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi. Depremin yaralarının hep birlikte sarılacağını belirten Savaş, “6 Şubat’ta çok kötü bir güne uyandık ve depremin hemen ardından Büro Memur Sen ve bağlı bulunduğumuz Memur Sen’e bağlı diğer sendikalarla birlikte bölgedeki vatandaşlarımıza destek olduk. Yaralarımızı hep birlikte saracağız ve bölgemizi hep birlikte tekrar eski günlerine geri dönmesi için desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Son dönemlerde Sosyal Güvenlik Kurumu Uşak İl Müdürlüğü’nde de ciddi bir EYT yoğunluğu olduğunu belirten Savaş, SGK’nın tarihinin en yoğun güvenlerini yaşadığını ve buna rağmen çalışan memurların emeğinin karşılığını alamadığını ifade etti.

SGK çalışanlarının doğumdan ölüme kadar bütün süreci takip ettiğini belirten Savaş, çalışanların özlük haklarının verilmesi gerektiğini kaydetti. İşçi ve memur arasındaki maaş farklarının giderek açıldığını dile getiren Savaş, “Sadece Uşak’ta 20 binin üzerinde EYT’li var ve son dönemlerde kıdem tazminatı için de yoğun bir başvuru var. Memurlar olarak biz, cumartesi ve pazar günleri de mesai yapıyoruz ve bunun karşılığını da tam olarak alamıyoruz. SGK personeline 27 TL bir ek mesai veriliyor ve bunun da kayda değer bir yönü yok. Şu anda memurun maaşı pul olmuş durumda. Hatta şunu net olarak ifade edebiliriz ki kamudaki ilkokul mezunu işçi dahi memurdan ve şeften fazla ücret alıyor. İkramiyeler ve diğer gelirler hesaplandığında, işçinin aldığı ücreti, memurlar ve şefler dahi alamıyor. İşçinin maaşı şu anda merkez müdürleri ve yardımcılarıyla eşitlenmiş durumda. Yeni memur 9 bin 500 TL alıyor, işçi ise 13 bin 500 TL alıyor.  Yeni başlayan işçi 25 yıllık memurdan daha fazla alıyor. Paspasını çekip gidiyor ve biz memur olduğumuz için attığımız her imzadan sorumluyuz. Buna rağmen özlük haklarımız düşük” dedi.

MEMURLAR, EV KİRASINA ÇALIŞIYORLAR

Pandemi döneminde de çalıştıklarını belirten Osman Savaş, “Bize 3600 ek gösterge vermediler ve bu nedenle çoğu arkadaşımız emekli olamıyor. Bizim buradaki kazancımız yol ve yemek parasına gidiyor.  . Dışarıdan bize tayin gelenlere dahi 4 bin 500 ila 5 bin TL’ye ev buluyoruz. Çoğunun durumu kötü. Hizmet yılı 1’in 4’üne düşüp 25 yıllık olan ve üstü olan memurlar, 12 bin ila 13 bin TL arasında maaş alıyor. Olan hepsi bu ve yanı yönü yok” ifadesini kullandı.

Öte yandan Savaş, sendikasının üyeleri adına şu taleplerde bulundu: “Ek ödeme oranlarının artırılmasını ve uzmanlık Kadrosunun getirilmesi gibi taleplerimizin bir an önce yerine getirilmesini talep ediyoruz. Ek ödeme oranlarının arıtılmasını ve uzmanlık kadrosunun getirilmesiyle 3600 ek göstergenin hak eden tüm memurlara bir an önce verilmesini talep ediyoruz.  Sosyal Güvenlik Kurumu, yurt içi ve yurt dışındaki vatandaşlarımızla birlikte sığınmacı ve vatansız statüsündeki toplam 100 milyon kişiye hizmet vermektedir. Ve bu nedenle yukarıdaki taleplerimiz SGK çalışanlarının en doğal hakkıdır ve bir an önce yerine getirilmelidir. Ayrıca SGK personeline "sus payı" niteliğinde verilen "27 TL fazla mesai ücretini" yetersiz buluyoruz. SGK Personelinin hakları teslim edilinceye kadar mücadelemize ve bakanlık yetkililerine yönelik çağrılarımıza devam edeceğiz.”

Editör: TE Bilişim