İşte Muhammet Gür'ün tüm mal varlığı İşte Muhammet Gür'ün tüm mal varlığı
Uşak Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Uşak'ta Başarıyı Artırma Projesi (UBAP) kapsamında 2016-2017 eğitim öğretim yılında okullarda öğretmenler tarafından uygulanan "Eğitimde İyi Örnekler" yarışması ödül töreni yapıldı.
 
Uşak Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin yarışma ile ilgili olarak verdiği bilgide bu yıl 6 kategoride düzenlenen "Eğitimde İyi Örnekler" yarışmasına il genelindeki okullardan 308 başvurunun yapıldığını, 64 çalışmanın da ödül almaya hak kazandığını söyledi.
 
Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) toplantı salonundaki ödül töreninde konuşan Vali Ahmet Okur, Türkiye'nin çok önemli bir süreçten geçtiğini ifade etti. Vali Okur "Eğitimde oluşan boşluğu dolduran FETÖ ne yazık ki en zeki en yetenekli çocuklarımızı cımbızla çeker gibi çekip ülkesine vatanına karşı silah sıkabilecek teröristlere çevirdi. İşte bu yüzden en önemli konumuz eğitim diyoruz. Eğer bu topraklarda var olmak istiyorsak güçlü olmamız gerek, güçlü olmak için eğitimli ve çalışkan bir nesil yetiştirmeliyiz. İhanetin kaybettirdiklerini ancak ondan daha fazla çalışarak telafi edebiliriz" dedi.
 


Ülkemizin bölge itibari ile çok ciddi bir mücadelenin içersinde bulunduğunu, her anlamda ve her alanda çok ciddi gayretler sarf etmek gerektiğini ifade eden Vali Okur “Hem sivil anlamda hem askeri, ekonomik ve tarihsel süreç anlamında bütün değerlerimizle bölgemizde hem lider olmaya, dünyada hüküm sahibi olmaya, bizden medet uman insanlara, ülkelere de güç ve kuvvet vermek anlamında çok ciddi bir mükellefiyetle tüm dünya ülkelerine karşı bir mücadele içersindeyiz. Bir şeyler yapmak zorundayız. Üzerimize tevdi edilen kamu görevi itibariyle herkes sorumluluk alanıyla ilgili bir şeyleri daha güzel yapmak, daha üst seviyede yapmak zorundayız. Benim kanaatime göre eğitim bunun en başında geliyor. Bugün bir fabrika kursanız en az bir yıl sonra ürün almaya başlarsınız ama bir çocuğun hayata tutunmaya başlamasının ardından gerçekten ülkesi kendisi için ailesi için bir şeyler üretmeye başlamasının önünde en az 25 sene var. Eğitim alanında uzun vadeli vizyonunuzu ortaya koymamız gerekir. Biz madem Türkiye Cumhuriyeti devletiyiz, biz en az 100 yıllık bir projeyi vizyonu ortaya koymamız gerekiyor. Bunun için bugünden itibaren Uşak olarak, eğitim camiası olarak top yekün bir seferberlik başlatarak, hükümetimizin ve devletimizin çizdiği istikamet doğrultusunda kendimizi yenilemeliyiz” dedi. 


 
15 Temmuz ihanetinin asla ve asla unutulmaması gerektiğinin altını çizen Vali Okur “Hiç unutmamız gereken bir süreçten geçtik geçmeye de devam ediyoruz. 15 Temmuz hadisesini bu millet topraklarda bu vatanda yaşayan, her canlının unutmaması gerekmektedir. 15 Temmuz tarihi ülkemiz için bir dönüm noktasıdır. Bir değişimin başlangıç noktasıdır. Neden derseniz can damarımızdan vurulduk; eğitimden vurulduk. Eğitimden belki bizim ihmalimizden belki sistemimizi çok iyi adapte edemediğimiz bir süreçte kamu okulları olarak, öğretmenler olarak eğitim sistemi olarak biz kendimizi bir tarafa ittik, merkezi bir başkalarına havale ettik. En büyük sermayelerimiz olan yavrularımızı verdik” dedi. 
 
Hiçbir annenin çocuğunu okusun da 10 sene sonra vatan haini olsun diye besleyip büyütmediğini ifade eden Vali Okur, özellikle eğitim alanında yaşanan ihmaller zincirinin neticesini bu milletin bir neslini belki iki neslini kaybederek ödediğini belirtti. Vali Okur “Yıllarca en başarılı en zeki çocuklarımız seçildi ve diğerlerinin içersinde kısa bir süre içersinde anne babasına ihanet edecek sürece geldi. Tankın, topun füzelerin üstünde uçakta vatanına milletine anne babasına kurşun sıkacak top atacak kadar bir gözü dönmüşlüğün, girdabın içersinde çocuklarımızı kaybettik. Onun için her öğretmenin her eğitim gönüllüsü arkadaşımın üzerinde bu milletin bir borcu bir alacağı var. Ruz-i mahşerde yakamıza yapışıldığında söyleyecek sözlerimiz var. Onun için herkes şapkasını önüne koymalı ve ben ne yapabilirim gayreti içersine olmalı. Açığımız çok büyük onun için koşmamız gerekiyor” dedi. 
 
Konuşmaların sonunda projede emeği ve katkısı olan tüm öğretmenlere teşekkür eden Vali Okur "Eğitimde İyi Örnekler" yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini verdi.
Editör: TE Bilişim