Çarşamba pazarı yarın yeni yerinde ilk kez faaliyete başlıyor. Pazarın kurulacağını Uşak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 2 hafta önce duyurdu. Eski pazaryerinde sadece tuhafiyeci esnafının kalacağı ve yeni yerde şimdilik manavların bulunacağı ifade edildi. Çarşamba pazarı geçici süreyle olacak. Konuyla ilgili bilgi veren Uşak Belediyesi yetkilileri, “Pazarımız yarın yeni yerinde kurulacak. Burada yaptığımız belirlemelere göre 330 civarında manav olacak. Yani bu sayı belki 10 manav fazla, belki de 10 manav eksik olabilir. Bunların yanında üretici köylü olarak bilinen yaklaşık 100 kişi daha sergi açacak. Tuhafiyeciler şimdilik yoklar ve onlar için eski yerdeki demirler sökülecek ve tuhafiyecilere kapalı alan yapılacak. Günü birlik açmak isteyen tuhafiyeci olursa, onlar da gelebilir ve yan taraftan yer verebiliriz” dedi.  Uşak Belediyesi yetkilileri, söz konusu alanın kalıcı olmadığını belirterek, “Burası geçici bir pazaryeri ve çarşı Uşak eski yere alınacak. Manavların olduğu yer üstü açık olacak. Pazaryerinde sürekli sergi açan manav esnafına da yeni belediyenin orda kapalı alan oluşturulacak. Çarşı Uşak adı verilen proje tamamlandığında pazaryerindeki esnaf tekrar kendi yerine dönecek” ifadesini kullandı.

Ulubey Belediye Başkanı, yararlandığı projenin reklamını yapmış! Ulubey Belediye Başkanı, yararlandığı projenin reklamını yapmış!

BALIK PAZARI DA YENİ YERDE FAALİYETE OLACAK

Merak edilen bir diğer konu da balık pazarıydı. Balık pazarında faaliyet gösteren ve sayısı 10’u bulan esnaf da geçici pazaryerine sergi açacaklar. Fakat soğuk hava deposu sistemi nedeniyle mevcut yerlerinde depolama faaliyetlerini bir süre daha sürdürecekler. Burada satılacak balıkların soğuk zincirle tüketiciye sunulması için balıkçı esnafına iş düşecek.Balık pazarı bugün (13 Aralık 2022 Salı) itibariyle mevcut yerinde faaliyet gösteriyor. Yarın ise yeni yerde olacak.

Editör: TE Bilişim