Uşak Valisi Funda Kocabıyık'ın ani bir kararla merkeze alınmasının sebebi olarak eşi Hüseyin Kocabıyık'ın Gezi Parkı davasıyla ilgili paylaşımlar olduğu öne sürüldü. Konuyla ilgili ODATV isimil internet haber sitesine konuşan Hüseyin Kocabıyık, eşi Vali Funda Kocabıyık'ın merkeze çekilmesinde, kendisinin bir etkisinin olmadığını ve bunun genel idarenin bir tasarrufu olduğunu söyledi. Konuyla ilgil ODATV'ye konuşan Hüseyin Kocabıyık, eşi Uşak Valisi Funda Kocabıyık’ın İçişleri Bakanlığı emrine alınmasının yaptığı paylaşımla ilgili olmadığını düşündüğünü bildirdi. “Eşimin görevden alınması tamamen Sayın Bakanın ve Cumhurbaşkanının takdiridir. Benim attığım tweetlerle ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Ankara’ya çekilmesi idari bir tasarruftur” diyen Kocabıyık, şöyle konuştu: “Türkiye’de bugüne kadar değişim ve dönüşümleri yapan insan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Türkiye’nin yeni bir demokrasi hamlesi yapması gerekiyor. Bunu yapacak güç ve karizma da Cumhurbaşkanı’nda var.”

İSMAİL SAYMAZ: EŞİNİN PAYLAŞIMLARI NEDENİYLE VALİ GÖREVDEN ALINDI

Uşak otogarında şehiriçi servisler bir türlü konmadı! Vatandaş gece eve giderken korkuyor! Uşak otogarında şehiriçi servisler bir türlü konmadı! Vatandaş gece eve giderken korkuyor!

Öte yandan gazeteci İsmail Saymaz da, Vali Kocabıyık'ın Hüseyin Kocabıyık'ın paylaşımları nedeniyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından arandığını ve istifasının istendiğini iddia etmişti. Uşak Valisi Kocabıyık'ın bunu kabul etmediği ve "Siz beni görevden alın" dediğini öne sürmüştü. Vali Funda Kocabıyık, konuyla ilgili her hangi bir açıklama yapmadı.

Editör: TE Bilişim