Mehmet Çakın: Uşaklı vatandaş, sosyal tesislerimizden memnun ve bu çalışma sistemi devam edecek Mehmet Çakın: Uşaklı vatandaş, sosyal tesislerimizden memnun ve bu çalışma sistemi devam edecek
Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, kendisine gelen iş talepleriyle ilgili yaptığı açıklamada, “Bizim yeni birilerini işe almak için birilerini çıkarmamız lazım. Kimseye sen çık ben ablamı alacağım diyemem” dedi.

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, gönül buluşmaları adıyla yapılan mahalle toplantılarının ikincisini Dikilitaş Mahallesi sakinleriyle, mahalle konağında gerçekleştirdi. Burada belediye hizmetleriyle ilgili son 6 aylık dönemi değerlendiren Mehmet Çakın, soru cevap bölümünde, kadın bir katılımcının iş talebiyle ilgili sorusuna yanıt verdi.

 “Önceki belediye başkanı beni işe alacaktı, fakat zamanla ilgili sorun olduğu için işim olmadı” diyen vatandaşa yanıt veren Mehmet Çakın, şöyle konuştu: “Belediye olarak personel alımlarıyla ilgili belli kurallar var. Çalıştıracağımız personelin sayısı belli ve çevremizdeki pek çok kişi iş talebi için bize geliyor. Keşke imkanım olsa da çalışmak isteyenlere iş verebilseydim.Belediyenin belli bir bütçesi var ve bu para çalıştırdığımız personel sayısı arttığında, artmıyor. 500 kişi ile 700 kişiye verilen para aynı. Biz çalıştırdığımız personelin maaşını aksatmadan ödemek niyetindeyiz.   Biz vatandaşımızın iş ihtiyacından dolay herkesi işe alırsak, mevcut arkadaşlarımıza haksızlık ederiz, maaşları ödeyemeyiz ve tüm Uşak’a da haksızlık olur. Yapmamız gereken asgari belediyecilik hizmetini yapamayız.”
KİMSEYE SEN ÇIK, ABLAMI ALACAĞIM DİYEMEM
Mehmet Çakın, “Bizim yeni birilerini işe almak için birilerini çıkarmamız lazım. Kimseye sen çık ben ablamı alacağım diyemem. Velev ki birisi çıktı ve biz yerine yeni birini alalım, gelen talepler arasından önce o işi yapacakları tespit etmeye ve liyakat sahibi olanı seçmeye çalışıyoruz. Zaman zaman eşinden ayrılmış ve çocuklarıyla mücadele eden, engelli evladı olan ciddi anlamda sıkıntılı olan kişiler de geliyor. Elimizden geldiği kadar buna hassasiyet gösteriyoruz ve yapacağımız yeni hizmet ve tesislerle ilave istihdam alanları oluşturabiliriz. Uşak’ın peyzaj anlamında bitkilendirilmesi  için seralar kuracağız ve buralar hayata geçtiğinde sizin gibi ablalarımızı çalıştıracağız.  Bunun haricinde her isteyene ve ihtiyacı olana iş vermek lüksüne sahip değiliz. Bu birilerinin hakkına girmek ve belediyecilik hizmetlerine engeldir” dedi. 
 
Editör: TE Bilişim