Uşak'ta Ramazan ayı içinde litrelerce kaçak alkol yakalandı Uşak'ta Ramazan ayı içinde litrelerce kaçak alkol yakalandı
Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Gediz, Pazarlar, Şaphane, Kula, Selendi, Simav ve Çivril gibi komşu ilçelerin Uşak’a bağlanması durumunda kentin büyükşehir statüsüne geçeceğini söyledi. 
Uşak’ın 1953’te Kütahya’dan ayrılarak il olduğunu belirten Güneş, “Uşak ilimiz coğrafi olarak küçük bir il olması ve  etrafında bulunan illerimizin yüz ölçümleri uşağa göre büyük olması nedeniyle ile etraf illerin bazı ilçeleri uşağa çok yakın olmaları sebebiyle uşak iliyle daha sıkı ilişkiler içinde  bulunmaktadır. Uşak ilimize bağlı olmayıp komşu olan ilçelere bakıldığında;  bunlar Manisa'ya bağlı Kula ve Selendi,  Kütahya'ya bağlı Simav, Pazarlar, Şaphane, Gediz ve Dumlupınar, Afyonkarahisar’a bağlı Hocalar ve Denizli'ye bağlı Çivril den oluşmaktadır. Bugün Uşak’ta 9 bin 400 Gedizli, 4 bin 116 Selendili, 2 bin 700 Pazarlarlı, 2 bin Simavlı, bin 800 Kulalı, bin 539 Çivrilli ve bin 458 Hocalarlı ile 917 Dumlupınarlı kardeşlerimiz yaşamaktadır” dedi. 
Güneş, “Tüm  bu saydığımız ilçeler kendi illerine göre Uşak iline çok daha yakın olduğu için pek çok ihtiyaçlarını Uşak ilimizden karşılamaktadır. Acil sağlık hizmetleri ve 2 ve 3. Basamak Sağlık hizmetlerinin büyük kısmını Uşak ilinden temin etmektedirler. Aylık yaklaşık Gediz, Simav, Pazarlar, Şaphane ve Dumlupınar ilçelerinden yaklaşık 7 bin 500, Kula ve Selendi ilçelerinden yaklaşık 2 bin 500, Çivril  ve Hoclar ilçelerinden biner kişi Uşak’tan sağlık hizmeti almaktadır.  Bizler bu durumdan memnuniyet duymaktayız,  bundan asla rahatsız değiliz. Burada yaşayan vatandaşlarımız resmi işlemlerini kendi illerinden temin etmektedirler. Uşak ilimize daha yakın olan  bu ilçelerden bazılarında  oturan vatandaşlarımız zaman zaman bu ilçelerin Uşak ilimize bağlanması yönünde talepleri olmaktadır” dedi. 


 
Editör: TE Bilişim