Uşaklı vatandaş da bu konudan rahatsız: Kafamıza tecavüz ettiler! Uşaklı vatandaş da bu konudan rahatsız: Kafamıza tecavüz ettiler!

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail  Güneş, zarar ettiği gerekçesiyle sık sık eleştiri konusu olan Zafer Havalimanı için bir açıklama yaptı. AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Kanal 5’te Ajans Analiz programına konuk oldu.  Burada gündemle ilgili açıklamalar yapan Güneş, "Yap işlet devret modeliyle yapılan bir havalimanımız var. Uşak, Kütahya ve Ayfonkarahisar’a hizmet ediyor. Her ile ayrı ayrı havalimanı yapılmasın diye böyle bir proje geliştirilmiş. Bu hava alanının rantabıl çalışmamasının nedeni  uçuş yapılan  İstanbul’a olan  mesafesinin az olması. Zafer hava alanı İstanbul’a mesafesi 800-1000 km olsa bu hava alanı çok rahat çalışır.  Zafer  havaalanının zarar ettiği doğrudur.  Bu havalimanının yapılması ve işletilmesi için devletin ödeyeceği tüm  para 82 milyon Euro'dur. Bu hava alanını devlet kendisi de yapsa maliyetler benzer olacaktır.  Yap işlet devret modeli ile yapılan Zafer Havalimanı zarar ediyor, ama metotla yapılan İstanbul hava alanı  kar ediyor. Zafer Havalimanı işletim süresi boyunca hepsi zarar olsa toplam 82 milyon Euro,  İstanbul Havalimanının bir yıllık devlete  geliri 1 milyar euro. Birisi 22 yılda 82 milyon Euro ve birisi yılda 1 milyar euro. Antalya Havaalanı yap-işlet ve devlet modeliyle yapıldı ve burayı yapacak kişi devlete  8 milyar euro civarında bir parayı devletimize verecek. Kişi burayı işletecek ve devletimiz para kazanacak. Antalya’yı söylemiyorlar İstanbul havalimanını söylemiyorlar, sadece Zafer Havalimanı’nı söylüyorlar” dedi.

“Bu Türkiye için Cumhurbaşkanımızın ufkunun ne kadar geniş olduğunu gösteriyor” diyen Güneş, şöyle devam etti: "Eğer biz bugün İstanbul havaalanını yapmamış olsaydık, bizden önce  Sabiha Gökçen havalimanı yapılmamış olsaydı, Türkiye bu kadar gelişemezdi.  zannediyorum ki, bu yıl hava yolu taşımacılığında  THY' sayı bakımdan diğer hava yollarını gecti. Bu şunu gösteriyor, eğer siz altyapınızı hazır hale getirmeseydiniz bunu sağlayamazdınız. Bu ufukla alakalı bir şey. Bugün İzmir-İstanbul otobanına ne gerek var diyebilirsiniz. 1. Boğaz Köprüsü Demirel döneminde yapıldı ve ne gerek var diyorlardı. Yine aynı şekilde FSM de Turgut Özal zamanında yapıldığında ne gerek vardı diyorlar. Bu, Türkiye’yi yarınlara hazırlamayla alakalı bir durum. Eğer siz ufkunuzu geliştirmezseniz yarına hazır olmazsınız. Özal, Anavatan döneminde iktidara gelmemiş olsaydı, Türkiye’nin ufkunu açmamış olsaydı ve Türk parasını konvertibl hale getirmeseydi, ihracatın ve ithalatın önünü açmasaydı Türkiye bu günlere gelir miydi? İhracatı geliştirmek için altyapı hazırlamanız lazım”.

Editör: TE Bilişim