Uşak'ın en değerli yeri olarak görülen Bölme ve Elmacık'ta arsası olanlar yandı! Beş para etmiyor! Uşak'ın en değerli yeri olarak görülen Bölme ve Elmacık'ta arsası olanlar yandı! Beş para etmiyor!

Uşak Belediyesi’nin İsmetpaşa Caddesi’ndeki dönüşüm çalışması kapsamında atık olarak görülen parke taşlarıyla ilgili Uşak Belediyesi ekipleri bir ölçümleme yaptı ve buradan çıkacak 2 buçuk milyon tutarındaki taşların ayıklanarak kentteki başka bir sokaklarda kullanılacağı ifade edildi.  Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, önceki gün İsmetpaşa Caddesi’ndeki çalışmalarla ilgili esnafa bilgi verdi ve buradaki dönüşüm çalışmasının etap etap yapılacağını bildirdi.

Bilgilendirme toplantısının ardından başlayan çalışmanın yaklaşık ilk etapta 15 bin metrekarelik kısmının yapılacağı kaydedildi. İlk etap çalışmanın da PTT Başmüdürlüğü binasının önünde başladığı görüldü. Buradaki taşların sökülmeye başlandığı ve kullanım değeri olan taşların paletlerin üzerinde istiflendiği gözlendi. Buradaki atık taşların ne olacağına dair kısa bir bilgi veren Uşak Belediyesi yetkilileri, bugüne kadar yapılan çalışmalardan çıkan ve kullanım değeri olan malzemelerin çöpe atılmadığını ifade etti. Daha önceki çalışmalarda elde edilen parke taşların da köylerde kullanıldığını belirten Yetkililer, “Vatandaşımız buradan çıkan malzemelerin israf edildiğini düşünmesinler. Çünkü buradaki malzemelerin hiçbir şekilde heba olmaması için ekiplerimiz çalışma yapıyorlar. Bu alanda paletler var ve atık olmayan, ekonomik anlamda bir değeri bulunan taşlarımız burada biriktiriliyor ve daha sonra ihtiyaç duyulacak sokaklarda kullanılacak” dedi.

Editör: TE Bilişim