EYT'de son durum belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT'deki tüm gelişmeleri açıklıyor. EYT'de yaş sınırı olup olmayacağı ve tüm detayları açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu açıklamayı yapıyor. 

Uşak otogarında şehiriçi servisler bir türlü konmadı! Vatandaş gece eve giderken korkuyor! Uşak otogarında şehiriçi servisler bir türlü konmadı! Vatandaş gece eve giderken korkuyor!

Erdoğan, "Emeklikilte yaşa takılanlar EYT olarak bilinen bu düzenleme, uzun ve kapsamlı bir çalışmanın ardından nihai halini almıştır. Bilindiği gibi ülkemizde bizden önce bir dizi düzenleme yapıldı. Bunlardan biri de 1999 düzenlemesine göre prim ve çalışma şartını doldurduğu halde epeydir dile getirdiği bir hal var. Prensip olarak 20 yıl çalışmış birinin emekli maaşı almasının sürdürülebilir bir yanı yok. Sistemin devamlılığı için uzunca bir süre bu düzenlemeye sıcak bakmadık. Bu yaklaşımdaki amaç çalışanların haklarının önüne geçmek değildi. 85 milyon ortak düşündüğümüz için konuyu derinlemesine incelemeden ve ölçmeden her hangi bir taahhüt altına girmek istemedik" dedi. 

YAŞ ŞARTI OLMAYACAK

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: "Eski sistemdeki gibi bağkur, emekli sandığı ayrımı olmaksınız herkes için bunu geçerli kılıyoruz. Bu düzenleme ilk çıktığında 5,6 milyon emekli vardı bugün ise 13 milyonu aşkın emekli var. Sosyal güvenlik sistemimizin aktif ve pasif dengesini korumayı başarıyoruz. Emekli maaşlarında yüksek bir artış yaparak, bu kesimi kendi geliriyle geçinmeye imkan sağlayacak seviyeye çıkardık. Bugün 2 milyon 250 bin vatandaşımız emekli olacak.  Emekli olmada her hangi bir yaş sınırı olmayacaktır. Emekli olanların bir kısmının çalışmaya devam edeceğini biliyoruz.Çalışan emeklilere yönelik prim desteği vereceğiz. Emeklilikte yaşı bekleyenler için bu düzenlemenin hayırlı olmasını diliyorum". 

Editör: TE Bilişim