Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, uzun zamandan beri vatandaşın merakla beklediğini Kayaağıl Termal tesislerin ne zaman açılacağı ile ilgili açıklamalar yaptı. Kayağıldaki yapılaşmada eksiklikler olduğunu ifade eden Çakın, “Bunlar eksik yapıldığı için şimdi burada kapsamlı bir revizyon çalışmasına başladık. Kış sezonunda Kayaağıl’ın havuz bölümünü halkımızın hizmetine açacağız” dedi.

Uzunca bir süredir hizmete kapalı olan Uşak Kayaağıl Termal Tesisleri’yle ilgili çok sayıda talep geldiğini ifade eden Başkan Mehmet Çakın, tesisi en kısa sürede hizmete açacaklarını söyledi. Termal turizmde bu tip bakım çalışmalarının gerekli olduğunu ifade eden Başkan Çakın, “Daha erken açılışını yapmak istiyorduk ancak o dönemki ekonomik dalgalanma ve şartlardan dolayı ihaleye giren olmadı. Çok şükür şu an ihalesi yapıldı. Müteahhit firma şu an çalışmalarına başladı. Bütün tesis yenileniyor. Bu tesisler jeotermal sularla kullanıldığı için normal tesislerden çok daha çabuk yıpranıyor. Normal tesise gözünüz gibi bakıyorsanız buralara iki gözünüz gibi bakmanız, daha uygun malzemeler kullanmanız, revizyonları tamamen yıpranmadan önce yapmanız gerekiyor. Bunlar eksik yapıldığı için şimdi burada kapsamlı bir revizyon çalışmasına başladık. Kış sezonunda Kayaağıl’ın havuz bölümünü halkımızın hizmetine açacağız.”

YEŞİL KARAAĞAÇ REKREASYON ALANINDA İLK ETKİNLİĞİN MÜJDESİ GELDİ:4 GÜNLÜK FESTİVAL
“Projenin birinci etabı hazır ve vatandaşlarımızın kullanımına açıldı. Bütün alan temizlendi ve güvenlik sağlandı. Piknik alanlarından sonra, şimdi at çiftliğinin buraya taşınması ile ilgili süreci de başlatacağız. Yaklaşık 4/4,5 kilometrelik bir yürüyüş alanımız var burada. Kamp ve karavan kültürünü de Karaağaç’a getirmeyi istiyoruz, alan ayırdık. Burada festival alanımız da olacak. Yakın bir tarihte de ilk etkinliğimizi gurbetçilerimiz için 4 günlük bir festivalle gerçekleştireceğiz.”

Uşak'ta Ramazan ayı içinde litrelerce kaçak alkol yakalandı Uşak'ta Ramazan ayı içinde litrelerce kaçak alkol yakalandı

Editör: TE Bilişim