Uşak'ta memurlara sendika değiştirten para için imzalar atıldı Uşak'ta memurlara sendika değiştirten para için imzalar atıldı

Konaklama Seçenekleri ile Uşak’ta Gezilmesi Gereken 5 Yer

Antik dönemlerden beri yerleşim yeri olarak bilinen ve Milattan Önce 4.000 yıllarına kadar tarihi izlerini görmek mümkün. Antik dönemlerde ise Temonthytia olarak anılan şehir binlerce yıl boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yaparak farklı kültürlerin yer aldığı merkez bir şehir olarak bilinmektedir. Oldukça şirin ve küçük olmasının yanı sıra sakinlik ve huzurun odak noktası olarak biliniyor.

Eski ve Modern çağlara ait izlerini günümüze kadar taşıyan Uşak, aynı zaman da doğal güzelliği ve temiz havasıyla da adından söz ettirmeyi başarıyor. Ayrıca farklı medeniyetlere ait en önemli özelliklerinin bir tanesi de lezzetli mutfaklarında saklı. Ancak Uşak ziyaretinde önerebileceğimiz en lezzetli yemeklerin başında ciğer sarma ve et basma geliyor. Bu lezzetli tatların tadına bakmadan Uşak ziyaretinizi tamamlamayın. Uşak’ta mutlaka görülmesi gereken 5 yeri, en iyi Uşak otelleri ile birlikte bu yazının altından inceleyebilirsiniz.

Uşak’ta Mutlaka Gezilmesi Gereken 5 Yer

  • Tarihi Uşak Evleri: Cumhuriyetin kurulduğu ilk günlerden günümüze kadar dimdik ayakta durmayı başarmış ve halen eski görkem ve güzelliklerini koruyan Tarihi Uşak Evleri, iki kattan oluşur ve ilk katları tamamen taştan yapılmışken ikinci katları ise ahşaptan yapılmıştır. Uşakta bu evlerin bulunduğu mahalleler ise ‘Aybey, Karaağaç, Kurtuluş ve ışık mahalleleridir. Uşak şehrinin sembolü haline gelen bu tarihi evler, Osmanlı İmparatorluğunun da mimarisini taşımaya devam ediyor. Ayrıca bu evlerden sadece 86 tanesi Kültür Bakanlığı tarafından koruma altına alınmıştır.
  • Göğem Zafer Anıtı: Göğem köyünde yer alan bu anıt, Uşak merkeze 15 kilometrelik bir mesafede bulunan bu anıt, 1922 yılında düşman işgalinden kurtulmasının ardından bu anıt buraya inşa edilmiştir. Ayrıca savaş esnasında istilacı yunan komutanı olan General Trikopis, Göğem köyüne esir düşmüştür.
  • Atatürk ve Kurtuluş Anıtı: Uşak şehrinin tam merkezinde yer alan bu anıt, ünlü heykeltıraş Prof. Dr. Tankut Ötkem tarafından tasarlanmıştır. 17 metre yüksekliği ve 30 metre uzunluğunda olan bu anıt 3 ana gruptan oluşmaktadır. İlk grupta Türk süvarileri, ikinci grupta Türklerin hiçbir şekilde tutsak olmayacağına dair zafer sütunu yer alır. Üçüncü grupta ise Türk kadınlarının cesaretini ve kahramanlıklarını andıran kadın ve mermiler yer almaktadır.
  • Uşak Arkeoloji Müzesi: Uşak’ta müze bulunmadığı için ilk dönemlerde Halk Eğitim merkezinin bir bölümü müze olarak kullanılsa da 1970 yılında Uşak Arkeoloji Müzesi kurulmuş ve Uşak’ta hüküm süren imparatorluklara ait çıkarılan tarihi eserler günümüzde sergilenmeye başlanmıştır. Farklı imparatorluklara ait birbirinden güzel eserleri bu müzede görebilirsiniz.
  • Ulubey Kanyonu: Uşak’ın Ulubey ilçesinde yer alan bu kanyon dünyanın en büyük ikinci kanyonu olarak bilinmektedir. 170 metre derinliğinde ve 45 kilometre uzunluğunda olan bu kanyonu yerli ve yabancı turistler ziyaret etmektedir. Doğa yürüyüşlerinin sıklıkla yapıldığı bu kanyon adeta doğa harikası bir bölge olarak da bilinmektedir.

Uşak’ta Konaklama Yapabileceğiniz En İyi 3 Otel

  • Ağaoğlu Otel: Uşak merkeze 400 metre, Hava alanına 7 kilometre ve otogara 2 kilometre mesafede bulunan Ağaoğlu otel, oda kahvaltı konseptiyle müşterilerine hizmet vermektedir. Ayrıca konumu itibariyle en fazla tercih edilen otellerden olan Ağaoğlu otel, Türk mutfağının ve yöresel lezzetlerin tadına bakacağınız en güzel yerlerden bir tanesi. Güler yüzlü personelleriyle yerli ve yabancı ziyaretçilerine konforlu hizmet sunuyor.
  • Ramada by Wyndham: Şehrin merkezinde olması ve Havalimanına 5 kilometrede bulanan Ramada, şehri ziyarete gelenlerin konfor ve rahatlığı bulduğu oteller arasında. Tesis içinde bulunan kapalı havuz, bar, hamam gibi özellikleri sayesinde dinlenebileceğiniz ve keyifli zamanlar geçireceğiniz konaklama yerlerinden bir tanesidir.
  • Yücell Hotel: Şehir merkezine 1 kilometre, otogara 2 kilometre mesafede bulunan bu tesis, uygun fiyat ve kaliteli hizmetleri sunuyor. Konumu itibariyle Uşak şehrini hem seyretmek hem de restoranda akşam yemek isteyenlerin en fazla gittiği yer. Yücell hotelin en dikkat çeken özelliği ise uşak havaalanı yerine Kütahya hava alanına 90 kilometrelik bir mesafede olması. Kalite, güler yüzlü personel ve tamamen müşteri memnuniyetini ön planda tutuyor. https://www.gezinomi.com/ ile bu oteller hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim