Kuraklık nedeniyle, Uşak’ta kısa, orta ve uzun vadede su sorunu yaşanmaması için bir dizi çalışma yaptıklarını belirten Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Küçükler Barajı’na ihtiyaç halinde Baltalı göletinden de su aktarımı yapılabileceğini söyledi.

Geçtiğimiz yıl yaşanan kuraklık nedeniyle, Küçükler Barajı’ndaki su kaynağının önceki dönemlere nazaran büyük ölçüde azaldığını hatırlatan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, kentin su kaynaklarını koruma ve olası bir su sorununa karşı bir dizi eylem planını hayata geçirdiklerini belirtti.

Küçükler Barajı’ndaki kaçakların önüne geçmek için DSİ ile ortak çalışma yaptıklarını dile getiren Başkan Çakın, baraj suyunu beslemek için bir dizi ilave tedbiri de gündeme aldıklarını anlattı. DSİ ve ilgili bakanlıklarla Baltalı göletindeki fazla suyun Küçükler Barajı’na aktırılıp, arıtmaya tabi tutulması için de ortada vadede bir projeyi hayata geçireceklerini söyleyen Çakın, “Bu çalışmamızı orta vadede olarak düşünüyoruz ve uzun vadede de Gökkaya ve Dikendere barajlarının tamamlanmasıyla, ilimize ilave su kaynağı kazandıracağız. Bizim buradaki yaptığımız çalışmalarımız su kaynaklarımızı beslemeye yöneliktir ve şu anda kuyulardan su çıkarma işlemi çok derinlerde olduğu için bu tip projelere ihtiyaç duymaktayız” dedi.

Uşak Dikendere’deki minik şelale ortadan kalktı Uşak Dikendere’deki minik şelale ortadan kalktı

Uşak Belediyesi’nin kentteki bazı noktalarda su tasarruf aparatı uygulamasını da hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Çakın, söz konusu çalışmanın ilk sonuçlarının olumlu geldiğini ve bunun il bazında yaygınlaşması için halkı teşvik edeceklerini aktardı.

Çakın, “Geçen yıl, belediye olarak önemli bir su sorunuyla karşı karşıya kaldık ve ilimizde susuzluk yaşanmaması için ekiplerimizle yoğun çalışmalar yaptık. Tabii burada, iş sadece bize düşmüyor, aynı zamanda vatandaşımızın da su tasarrufu yapmaları gerekiyor” ifadesini kullandı. Öte yandan Uşak’ta geçtiğimiz yıl, Küçükler Barajı’nın suyu tarımsal sulamaya yetmemiş ve çiftçi bu duruma tepki göstermişti. Sanayide ortalama su tüketimi, 490 litre  olan Uşak, bunun 180 litre/saniyesini Küçükler Barajı’ndan sağlıyordu. Yaşanan sorunlar nedeniyle, Uşak Belediyesi bir dizi çalışmayı gündeme almıştı.  

Editör: TE Bilişim