Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak Belediyesi Yaz Okulu kurslarında eğitim gören gençleri ziyaret etti. Ziyaretinde Başkan Çakın’a Belediye Meclis Üyeleri Emre Hazar ve Yusuf Akçan, Hayrat Vakfı Uşak İl Temsilcisi Mustafa Yankın, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Uşak İl Temsilcisi Süheyl Yasin Aslan ve Uşak Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Uzun eşlik etti. Öğrencilerle sohbet eden Başkan Çakın, gençlere hem eğlenip hem öğrendiği bir ortam sağlamaktan dolayı son derece mutlu olduklarını ifade etti.

Milli ve Manevi Değerlerimizi Öğreniyorlar

Yaşar Akar İlköğretim Okulu’na düzenledikleri ziyarette konuşan Başkan Çakın, değerler eğitimi ve çeşitli etkinliklerin yer aldığı yaz okullarını Belediye bünyesinde faaliyet gösteren Genç Kuşak Topluluğu’nun girişimiyle; Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü, Hayrat Vakfı ve TÜGVA ortaklığında gerçekleştirdiklerini söyledi. Projenin paydaşlarına ve Genç Kuşak Topluluğuna emeklerinden dolayı teşekkür eden Çakın, “Gençlerimizin milli ve manevi değerler başta olmak üzere birçok alanda eğitim görmesinden memnunuz. Çocuklarımızın hem öğrenip hem de Belediyemizin Sosyal Tesislerinde eğlenmesi bizleri mutlu ediyor. Gençlerimizin yüzlerindeki tebessüm bizim en büyük motivasyon kaynağımız. Uşak Belediyesi olarak bu tür etkinliklerimizi arttırmaya devam edeceğiz.” dedi.

Çocuklarımızın Geleceğinden Hepimiz Sorumluyuz

Her çocuğun kendileri için kıymetli olduğunun altını çizen Başkan Çakın, “Henüz yetişme çağında olan evlatlarımızın milli ve manevi değerlerini bilerek ve vatanına, milletine sahip çıkacak şekilde büyümesi hepimizin sorumluluğudur. Bu konuda biz de Uşak Belediyesi olarak Milli Eğitim Bakanlığımızın başlattığı sistemi şehrimizde yaz okulu uygulamasıyla desteklemekten mutluluk duyuyoruz. Çocuklarımızın geleceğinde büyük önemi olan bu projede emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Tüm gençlerimizin de bundan sonra da devam ettireceğimiz bu kurslara katılımını bekliyorum.” diye konuştu.

Öğrencilerin İlgisi Bizi Memnun Etti

Yalım'ın meclis üyesi adayı Kudret Yörük: Şovu bırakın, emekliye 1000 lira sözünüzü tutun Yalım'ın meclis üyesi adayı Kudret Yörük: Şovu bırakın, emekliye 1000 lira sözünüzü tutun

Başkan Çakın’ın ardından konuşan Hayrat Vakfı Uşak İl Temsilcisi Mustafa Yankın, ilkler şehri Uşak’ta paydaşlarıyla birlikte bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, “Öğrencilerimizin yaz okullarına ilgisi ve katılımı bizi çok memnun etti. Öğrencilerimiz belediyemizin de destekleriyle hem öğreniyor hem eğleniyor. Gelecek yıllarda daha kapsamlı olarak tekrarlamayı planlıyoruz. Belediye Başkanımıza ve tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Öğrenci Sayısını Giderek Arttırmayı Hedefliyoruz

Ziyarette söz alan TÜGVA Uşak İl Temsilcisi Süheyl Yasin Aslan, “Bu sene 1.400 öğrencimiz var, seneye 2.000-3.000 öğrenciye ulaşıp bütün Uşak halkına Belediye Başkanımızın öncülüğünde eğitimi, öğretimi ve eğlenceyi götürmeyi planlıyoruz.” diye konuştu.


Uşak Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Uzun ise yaptığı konuşmada tüm halkımızı bu tarz eğitici ve öğretici kurslara katılmaya davet etti.

Ziyaret esnasında öğrencilerin ve öğretmenlerin de bir araya gelmesiyle keyifli bir sohbet ortamı oluştu.

Editör: TE Bilişim