Uşak'ta Murat Dağı'nı Yok Olmasın Platformu, alanda tekrar ÇED raporu için mücadele eden altın madeni şirketinin bölgedeki su kaynaklarına zarar vermemesi için bu gece Ankara'ya gidiyor. Ankara'ya gidiş için kentten otobüslerin kaldırılacağı ve platforma katılan Kent Konseyi ve diğer sivil toplum kurumu temsilcileri, Uşak Belediyesi'nin destekleriyle hazırlanan otobüslere binerek, ÇED raporunu görüşecek olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileriyle görüşmek için yola çıkacak. Yolculuk öncesi kısa bir açıklama yapan Uşak Kent Konseyi Başkanı Mehmet Kurnaz, kentteki bütün sivil toplum kurumları olarak ortak bir paydada buluştuklarını ve amaçlarının kentin ve bölgenin su kaynağı olan Murat Dağı'nı korumak olduğunu belirtti. Kurnaz, "Burasıyla ilgili yeniden ÇED başvurusu yapıldı ve alandaki ağaçların büyük bölümü kesilecek. Sadece büyük ağaçları baz alarak, başlangıçta 200 bin ağacı kesmeyi düşünüyorlar. Tabi bunun yanında bir de günlük yaklaşık 6 ton 930 kilogram yani neredeyse 7 tonluk bir dinamit patlatılması söz konusu. Bu olursa, Allah korusun bölgemizde hem susuzluk, hem de çok ciddi deprem riskleri olur" dedi.

Yalım'ın meclis üyesi adayı Kudret Yörük: Şovu bırakın, emekliye 1000 lira sözünüzü tutun Yalım'ın meclis üyesi adayı Kudret Yörük: Şovu bırakın, emekliye 1000 lira sözünüzü tutun

Murat Dağı Yok Olmasın Platformu Sözcüsü Funda Öz Akcura da, söz konusu ifadelerin doğru olduğunu ve bölge için başvurulan yeni ÇED talebini inceleyerek, söz konusu rakamları gördüklerini söyledi. Akcura, "Şu anda Ankara'ya hazırlık yapıyoruz ve yarın durumu bakanlığa ileteceğiz. Günlük burada ortalama 6 ton 930 kilogram gibi bir dinamit patlatılması söz konusu. Ayın 26 günü bu patlatmaların olacağı ifade ediliyor. Bir savaşta dahi bu kadar dinamit kullanılmaz diye düşünüyoruz. Bu memleketin suyu, buğdayı ve doğası altından değerlidir. Tonlarca altınınız olsun, fakat içecek bir yudum suyunuz, yiyecek bir lokma ekmeğiniz olmasın işte o zaman fakirsinizdir. Zaten kuraklık nedeniyle bütün dünya su sorunu çekiyor. İlerleyen yıllarda su, altından ve petrolden daha daha kıymetli hale gelecek. Murat Dağı'nı korumak için Ankara'ya gideceğiz ve bütün şehir, ilimizi ve bölgemizi korumak için tek yürek halinde hareket edeceğiz" ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilişim