İYİ Parti Uşak İl, Merkez İlçe ve Belediye Meclis Üyeleri bir basın toplantısı yaptılar. İYİ Parti Uşak İl Başkanı Ayşegül Obalı, Merkez İlçe Başkanı Murat Taşkın, Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Avukat Yasin Yavuz ve diğer meclis üyelerinin katıldığı toplantıda, Uşak Belediyesine yönelik eleştirilerde bulunuldu. Burada bir konuşma yapan İYİ Parti Uşak İl Başkanı Ayşegül Obalı, Sapanca’da H.K.G.’nin 6 yaşında nikahlanması ve bunun aradan geçen yıllar sonra ortaya çıkması nedeniyle medyada çıkan haberler üzerine açıklama yaptı. Obalı, “Biz İYİ Parti olarak evlatlarımızı her türlü kötü elden koruyacağız. Bugün muhalefet olarak karşı çıktığımızı yarın iktidarda olduğumuzda da devam edeceğiz” dedi. Geçim rakamlarına değinen Obalı, temel gıda fiyatlarındaki artışların sürekli devam ettiğini ve esnafın zararda olduğunu kaydetti. Obalı, “Girdi maliyetlerine yapılan artışlar nedeniyle esnafımız can çekişiyor. Elektrik ve doğalgaz gibi fiyatlara da zamlar yapılıyor. Esnafımızın her zaman yanındayız. Bizler genel siyasette olduğu gibi yerelde de ilimizin yararına yapılan her türlü siyasetin yanındayız. Fakat vatandaşın zararına olan uygulamaların da karşısındayız” dedi.


Daha sonra bir açıklama yapan İYİ Parti Grup Başkanvekili Yasin Yavuz, Uşak Belediyesi’nin şirketi olan UTAŞ’la ilgili Sayıştay’ın raporunun bulunduğunu ve şirketin kapatılmadığını ve sermaye artırımı adıyla para aktarıldığını belirtti. Yavuz, “Sayıştay raporunda şirketin varlığının belediyeye zarar verdiği ifade edildi. Bu aktarılan 11 milyon neden UTAŞ’a aktarıldı ve ne şekilde kullanıldı. Hangi yerlerde harcandı” ifadesini kullandı. Belediyenin MKE’ye devretmesi gereken hurdalarla ilgili de soru yönelten Yavuz, “Bu hurdaların akıbetini merak ediyoruz” dedi. Yavuz’un ardından İYİ Partili Meclis Üyesi Necmi Dursun ve Nurten Bakır da birer açıklama yaptılar. Necmi Dursun, Uşak Belediye yönetiminin yurtdışı gezisini doğru bulmadıklarını ve bunun maliyetinin vatandaştan tarafından ödendiğini ifade etti. Dursun, "Gezinin masraflarıyla ilgili hiçbir açıklama yapılmadı" dedi.

Uşak'ta bayram boyunca kesinti yapmayan OEDAŞ, bu mahallelerde elektrik kesintisi uygulayacak Uşak'ta bayram boyunca kesinti yapmayan OEDAŞ, bu mahallelerde elektrik kesintisi uygulayacak

“ÇAYZADELER, 2023’TEN İTİBAREN ÇAYI 7 TL’DEN SATACAK”
İYİ Partili Nurten Bakır, da belediyenin 2023’ten itibaren uygulayacağı fiyatlara değindi.  Uşak Belediye Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görev alan Bakır, “Plan ve Bütçe  Komisyonu’ndaki bilgileri halkımızla paylaşmak istiyorum. Tahmini bütçe 1 milyar 800 milyon TL olarak belirlendi. Sosyal tesislerdeki (Çayzadeler) yiyecek ve içecek fiyatları zamlanacak. 12 TL olan sıcak çikolata 24 TL ve bardak ayran 4 TL’yken 10 TL olacaktır. Bir bardak çay 4 TL’yken 7 TL olacak. Belediyemizin kültür hizmeti olan tiyatro için kestiği öğrenci bileti 5 TL’yken 2023’te 30 TL olarak zamlanacak, yetişkin bileti de 10 TL’den 40 TL’ye çıkacak.  Halk ekmeğin gramajı 270’ten 230’a düşürüldü ve fiyatı da 2 TL’den 3 TL’ye çıkacak. Suya da 2019’dan bu yana sürekli zam geldi.  Tekrar tekrar yapılandırılan banka faizlerine ödenen yapılandırma tutarları, SGK prim borçları da vardır. 34 milyon TL yapılandırma faizi ödeniyor. Etkinlik adı altında yapılan konserlere de çok fazla masraf yapılıyor. Biz İYİ Parti Meclisi olarak bu konuda soru önergeleri verdi ve AK Partili meclis üyelerinin oylarıyla gündeme dahi alınmadı” dedi.

Öte yandan Aydın Yalabılık da, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'nun kente sözünü verdiği yeni stadyumun yapılmasını güç olarak gördüklerini ve Uşakspor'un sahipsiz bırakıldığını dile getirdi.
 

Editör: TE Bilişim