Gelen metinde, “Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili, AB Uyum Komisyonu üyesi ve AB Karma Parlamento Başkan Vekili Özkan Yalım, Avrupa Birliği (AB) Parlamentoları Avrupa İşleri Komisyonları COSAC 68.Genel Kurul Toplantısı’na katılmak üzere Çek Cumhuriyeti’nin Başkent’i Prag’da bulunuyor” ifadesine yer verildi.
Hakkında Interpol tarafından arama kararı çıktığı öne sürülen CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Prag’da yapılan programa katıldı. Geçtiğimiz hafta Özkan Yalım hakkında vergi kaçırma suçundan Interpol tarafından arama kararı çıktığı ifade edilmişti. Yalım, konuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada, “Arama kararım varsa nasıl yurtdışına çıkıyorum. Önümüzdeki günlerde Prag’a gideceğim ve hiçbir olumsuz bir şey olmayacak” demişti.
CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, AB Parlamentoları Avrupa İşleri Komisyonları COSAC 68. Genel Kurul Toplantısı’na katılmak için Prag’a gitti. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili, AB Uyum Komisyonu üyesi ve AB Karma Parlamento Başkan Vekili Özkan Yalım, Avrupa Birliği (AB) Parlamentoları Avrupa İşleri Komisyonları COSAC 68.Genel Kurul Toplantısı’na katılmak üzere Çek Cumhuriyeti’nin Başkent’i Prag’da bulunuyor. Yalım, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, CHP olarak AB ile ilişkileri büyük önem verdiklerini söyledi. İktidara geldiklerinde dünyadaki tüm ülkelerle iyi ilişkiler kurmaya özen göstereceklerini dile getiren Yalım, "Güçlü bir ülke, özellikle çevresindeki ülkelerle iyi ilişkiler kurmak zorunda. Biz kavga eden değil, iyi ilişkilerle ülkemizin menfaatlerinin korunacağına inanıyoruz." Dedi.

Yalım, AB'nin Türkiye'nin en önemli partnerlerinden olduğunu ifade ederek, "Türkiye yıllardır AB'ye tam üyelik süreci yürütüyor. Biz de mecliste AB ile ilişkileri yürüten milletvekilleri arasında yer alıyoruz. Dün sabah saatlerinde Avrupa Birliği Parlamentoları Avrupa İşleri Komisyonları COSAC 68.Genel Kurul Toplantısı’na katılmak üzere Çek Cumhuriyeti’nin Başkent’i Prag’a geldik. Toplantımızın ülkemiz İçin hayırlı olmasını dilerim." diye konuştu. CHP iktidarında Türkiye'nin başta Avrupa ülkeleri olmak üzere tüm ülkelerle daha uyum  içerisinde çalışmasına önem vereceklerinin altını çizen Yalım, "Ayrıca AKP'nin son yıllarda hiç önem vermediği Avrupa Birliği'ne tam üyelik çalışmalarına hızla devam edeceğiz. Ülkemizin  diğer ülkelerle bozulan arasının hem ekonomik anlamda, hem de ticaret anlamı ile düzelterek işbirliklerini genişleteceğiz." şeklinde konuştu.

Uşak otogarında şehiriçi servisler bir türlü konmadı! Vatandaş gece eve giderken korkuyor! Uşak otogarında şehiriçi servisler bir türlü konmadı! Vatandaş gece eve giderken korkuyor!


YALIM İÇİN INTEPROL İDDİASI GÜNDEME GELMİŞTİ
CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım’la ilgili Sabah Gazetesi’nde ve internet sitesinde, “CHP'li Vekil Özkan Yalım için INTERPOL'den Türkiye'ye mesaj: Vergi kaçakçısı çıktı” başlıklı bir haber çıktı. Haberde, şu ifadeler kullanıldı: “CHP'li vekil hakkında Interpol aracılığıyla Türkiye'ye mesaj gönderildi. Bulgaristan İnterpol Biriminden Türkiye Europol-İnterpol Daire Başkanlığına gönderilen mesajda, diplomatik pasaportu bulunan Özkan Yalım ve eşi Ayşegül Yalım'ın sahibi olduğu EXPRESTRANS isimli şirketin 13 bin 28 Bulgar levası olan yaklaşık 124 bin 424 lira miktarındaki vergi yükümlülüğünden kaçındığı belirtildi”.
Söz konusu iddiaya yanıt veren CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, haberin çıktığı gün sabah 7.50’de telefon üzerinden Ali Araslı’ya bir açıklama yaptı. CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, “Bu iddialar doğru değil, eğer aranıyor olsaydım geçen hafta yurtdışına çıkamazdım. Hatta bu pazar günü de, Çekoslavakya seyehatim var. Prag kentine görev için gideceğim. Son dönemlerde hakkında ortaya atılan bir karalama kampanyası daha diye bakıyorum. Bunlar aslı astarı olmayan iddialar ve gerekli yasal işlemleri başlatacağım. Artık bu haberlere gülerek bakıyorum” demişti.

Editör: TE Bilişim